Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Xfactor / foto: Nova TV

X Factor: na Ameriku dojela Pártlová

Kdo chtěl zažít "Americkou noc", mohl klidně ušetřit za letenky do USA, stačilo pustit si v neděli devátý finálový večer X Factoru. Zazněl tu swing, R´n´B a hip hop.

Jako host se ukázali swingová legenda Láďa Kerndl a raper Henry D, zpívali společně... Ondřej Soukup už seděl jen za stolem poroty, protože z jeho skupiny už nezbyl nikdo. Petr Janda na tom byl o něco lépe, zbyli mu ALL X, na pomyslném stupni vítězů trůnila Gábina se svými třemi želízky v ohni: Martinou Pártlovou, Ondřejem Rumlem a Jiřím Zonygou.

 

V neděli poprvé nevyhazovali porotci, ale už jen diváci. Do Kdo s koho se tak dostali ti dva soutěžící, kterým přišlo nejméně hlasů. Byli to All X a Martina Pártlová. Vypadla Martina. Zazpívala si tedy ještě jednou, ale místo bojovné písně to už byla písnička na rozloučenou.

 

Zahrál na krabici od zavináčů

Jednou už Ondřej Ruml sice na banjo hrál, ale jen lehce. Tentokrát si diváci užili i banjové sólo, a to při písničce Raindrops Keep Falling On My Head. Bylo jasné, že Ondra umí nejen zpívat, předtím také zahrál na piáno. Prostě multifunkční týpek.

 

Gábinu překvapilo, že na tu "krabici od zavináčů" se skutečně dá hrát. I když původně vypadal jako outsider, v průběhu soutěže si Ruml získal srdce diváků i porotců a stal se velkým favoritem.

 

Jenže kdyby vyhrál, měl by nejspíše na problém zaděláno. Týká se jeho kapely TOP Dream. Podle serveru tn.cz totiž měli vydat desku, ale kdyby se Ondra stal vítězem X Factoru, nesměl by uzavřít smlouvu s žádným hudebním vydavatelstvím. TOP Dream zvažuje žalobu.

 

Ondřej Unlimited v kulichu

Na to, že by se zalekl žaloby a rozhodl se nevyhrát, to ale nevypadalo ani při druhé písni. I když Stingův hit Rise And Fall mu až tolik neseděl.

 

V raperském modýlku a s kulichem na hlavě vyvolal v porotě rozporuplné pocity. Podle Jandy tu není taková zima, ale zpěv se mu líbil. Rumlovy hranice jsou neomezené, až ho to prý děsí. Gábina zpěváka označila za Ondřej Unlimited.

 

Leoš zpěváka uklidnil, že je to v pořádku. Že když se rodičům něco na dětech nelíbí, většinou je to dobrá zpáva, nejhorší je, když vás chválí. „Třeba mně máma celý život tvrdila, že dobře zpívám,“ utrousil Mareš.

 

ZBK aneb z buchty kost

Jihočeská pěnice, kterou miluje kamera a všechno jí sluší. Tak uvedla Gábina Martinu Pártlovou. Není to prý holka, která by potřebovala proměnu ZBK - z buchty kost. Ona už kost dávno je. Opravdu, i tentokrát byla neuvěřitelně sexy, ale jakoby to jejímu chrapláku tak úplně nesedlo. Záleží na výběru písničky. Když jí sedne, je to neuvěřitelné, když ne, je to nuda.

 

Ale porotě se první píseň Hanky Panky v podání barmanky z Budějovic líbila. Byla úžasná, měla skvělý výraz. V druhém songu Say It Right od Nelly Furtado přišla na pódium v šatech jak z diskotéky v osmdesátých letech, ale zazpívala jistě, odvedla to parádně a nejeden divák si znovu uvědomil, proč je tahle holka až ve finále. Škoda, že už nepronikla do první trojky.

 

All X, ksichty, ne zpěv

All X v první písni Tea For Two ukázali, že zpěv prostě není jejich nejsilnější stránka. Zato si to vždy udělají po svém, je fajn na ně koukat, na všechny ty herecké finesy a ksichty, které při svých show vystřídají. Čím více zpěvu, tím ale pro All X hůře.

 

Jako by to nestačilo, po výkonu je Petr Janda dorazil slovy: "Občas jim ujede intonace, ale čím dál tím raději se na ně dívám." To není divu, už nikoho jiného nemá. Ale takhle jim podřezávat větev? Petře, Petře... Možná nejeden z vás si nyní říká, že zatímco na začátku soutěže by běžel do krámu pro album All X, teď už byste nejméně polovinu tracků přeskočili.

 

Janda přidává hřebíčky do rakve All X

V písni číslo dvě Music se All X naštěstí vrátili k tomu, co jim opravdu jde. Díkybohu. V jejich beatboxem a tancem prodchnutém mixu zazněly některé písně, které tu zpívali v minulých kolech. Bylo to výborné, profesionální, famózní. A myslíme tím i zpěv.

 

Divil se i Petr Janda. Prý se díval na sbor, jestli to nezpíval za ně... Nevěřil vlastním uším. Gábina reagovala, že to od "uja" je kruté. Ondřej Soukup to taky nepochopil: "Jak tohle může říkat o svejch dětičkách?"

 

Šátečku, šátečku, kolem se toč

Jiří Zonyga, zvaný též "motorová pila", dokázal, že umí hrát i na jemnou strunku, když opravdu s citem zazpíval píseň Just a Gigolo a pak i Hotel California.

I Ondřej Soukup uznal, že "motorová pila" dokáže zpívat i potichu. Jirkovi opět přišla fandit jeho maminka, a i když její šátek na hlavě působí trochu jinak než ten jeho, šátkaři se v nich nezapřou. Je jasné, po kom to ten Jirka má…

 

Příště nás čekají písničky z filmových trháků o agentu 007 Jamesi Bondovi, druhá v pořadí bude podle vlastního výběru posledních tří soutěžících.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 121