Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Stíhačka narazila do UFO?!

Pilot bojového letadla prý při přeletu nad střední Evropou nedokázal zabránit srážce s něčím, co by se nejlépe dalo popsat jako UFO.

Pták ani meteorit to nebyl
Šéfové obranných resortů usilovně prošetřují hypotézu, že se rumunský Mig 21 střetl s neznámým, hodně zvláštním a především neidentifikovatelným objektem.

Oficiální zpráva prohlašuje, že kokpit stíhačky byl zničen. Rumunské ministerstvo obrany vyloučilo vcelku běžné typy nehod s podobnými následky, jako je například náraz ptáka, kusu ledu či malého meteoritu.

Hlavní vyšetřovatel, kapitán Nicolae Grigorie, pronesl následující slova: „Můžeme s jistotou říct, co ta věc nebyla, ale nevíme čím skutečně byla.“

Byl to mžik
Náraz trval pouhých 67 milisekund a byl zachycen na palubní kameru. Z tak krátkého záběru je ale těžké usuzovat, co se vlastně stalo.

Pilot Marin Mitrica byl lehce poraněn, ale okamžitě po nehodě dokázal s letadlem bezpečně přistát.

Rumunsko zřejmě nemá na takový případ kapacity, takže vyšetřování postoupilo celoevropské komisi pro vzdušné záležitosti. Bude zajímavé sledovat, zda se dočkáme nějakého rozumného vyjádření, nebo bude vše jako obvykle zameteno pod koberec.

Není to poprvé
Jak známo, není to poprvé, co by se člověk střetl s něčím, co nedokáže vysvětlit. Nikdy ale nebyla potvrzena existence mimozemšťanů. Také proto, že příslušné úřady – především pak v Americe – mají až chorobnou touhu podobné záležitosti vykládat prozaicky. Tu tvrdí, že šlo o optický klam, tam zase, že fascinovaní svědci viděli jen nákladní letadlo.

Například v roce 1986 viděla posádka Boeingu 747 japonských aerolinií při přeletu nad Aljaškou velmi podivný objekt, který se neslučoval s žádnou jejich dosavadní zkušeností. Co více, tento předmět zaregistrovaly také pozemní a vzdušné radary. Jenže poté, co všichni zúčastnění předstoupili před zvláštní komisi CIA, šlo celé vyšetřování k ledu. „Není dobré vzbuzovat v lidech paniku,“ znělo vysvětlení.

S řadou podivností se podle některých odborníků setkala americká vesmírná agentura NASA. Již v roce 1961 jeden astronaut vypověděl, že viděl, jak jeho nadřízení likvidují materiály, na nichž byly zachyceny neidentifikovatelné objekty kroužící kolem Země.

Kdo ví, co se kolem nás skutečně děje, a zda to již někdo z lidí nezjistil a teď jen nemystifikuje širokou veřejnost.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 287