Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Bikiny dělají z mužů hlupáky

Vědecký výzkum potvrdil, co jsme všichni dávno tušili - když se muži dívají na své polovičky v prádle nebo bikinách, jejich mentální úroveň prudce klesá.

Belgičtí vědci publikovali v časopise Journal of Consumer Research výsledky studie, v níž testovali 358 mužů.

Při prvním pokusu měli sledovat obrázky spoře oblečených žen a krajinek, při druhém dostala do ruky polovina z nich tričko a druhá polovina podprsenku. V obou případech jim výzkumníci nabídli buď  15 euro okamžitě nebo byli ochotni smlouvat o vyšší sumu později.

Muži s obrázky žen nebo podprsenkami v rukou se vždy spokojili s nižší částkou než ti, kteří měli tričko.

Ztratili sebekontrolu
"Ukázalo se, že muži, u nichž byly vyvolány sexuální fantazie, jsou impulzivnější a ztrácejí sebekontrolu," říká vedoucí výzkumu Bram van den Bergh a dodává: "Zjistili jsme, že jsou ochotni spokojit se s menší, ale okamžitou odměnou."

Výsledky jeho studie potvrzují výzkum dr. George Loewensteina z Cartnegie Mellon University z roku 2006, v níž zkoumal vliv sexuálního vzrušení na rozhodování mužů. Loewenstein je zakladatelem nového vědního oboru, který se nazývá neuroekonomika a zkoumá lidské mozkové funkce v souvislosti se snahou o zisk.

Vědecké poznatky ukazují, že strategie výrobců aut, kteří ke svým předraženým vozům staví dlouhonohé krasavice, je velmi účinná.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 381