Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Party / foto: sxc.hu

Chcípá vám mobil? Tančete!

Poměrně originální způsob nabíjení mobilních telefonů představil na britském hudebním festivalu Glastonbury telefonní operátor Orange. Mobil dobíjíte jednoduše tím, co na fesťáku děláte skoro celý den. Tančením.

Operátor společně s firmou využívající obnovitelnou energií Gotwind připravil tzv. Orange Dance Charge, což je krabička vážící pouhých 18 deka, velká asi jako balíček karet, kterou si můžete pomocí neoprenového pásu připnout třeba na paži.

magazin.cz


Funguje to snadno, jakmile máváte rukama do rytmu hudby, systém vytváří energii, která se uchovává v rezervní baterii. Energie může bez problémů dobít mobilní telefon.

 

Zatím jde pouze o prototyp, operátor testuje originální nabíječku přímo na festivalu, kde lze potkat chlapíka pobíhajícího právě s Dance Charge na rameni. Ti, kteří si potřebují dobít své mobilní telefony, se k tanečnímu zdroji energie mohou na chvilku připojit. A to bezplatně. Platí se prý pouze jediným – tancem s „nabíječem“…

 

Orange se vůbec na Glastonbury představil jako operátor „zelený“ do morku kostí. Vedle taneční dobíječky totiž otevřel i sedm metrů vysoký stan, který nabíjí až sto mobilů za hodinu díky větrným generátorům a solárním panelům.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 126