Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

To nejlepší ze street artu

3D graffiti, ať už v křídě či barvě na stěně nebo chodníku, reprezentují novou cestu umění. Prohlédněte si to nejlepší ze street artu.

Umělci, kteří se 3D graffiti věnují, odnímají street artu nálepku vandalství, tedy nápisů načmáraných na všech možných i nemožných zdech. Jejich výtvory vás doslova vtáhnou do příběhu, který znázorňují, a s troškou dobré vůle se můžete stát i jejich součástí.

Nejdříve se podívejte na díla Kurta Wennera. Tento bývalý ilustrátor NASA se snaží o transformaci renesančního stylu do hávu new age.

magazin.cz
magazin.cz


Německé duo ve složení Edgar Muller a Manfred Stader tvoří nejen v tradičním stylu, ale realizují i dílka 3D anamorphic technikou. A celkem se jim daří, vyhráli už mnoho soutěží ve street paintingu.

magazin.cz

Julian Beever, resp. jeho výtvory, je celosvětově známý díky internetu a zběsilému přeposílání fotek jeho děl. Od poloviny devadesátých let je považován za mistra anamorphic techniky. Ne nadarmo dostal také přezdívku Picasso chodníků.

magazin.cz
magazin.cz


Tracy Lee Stum je všeobecně řazena mezi nejlepší pouliční malíře. Určitě ji k tomu dopomohl i zápis v Guinessově knize rekordů za největší pouliční malbu, který získala v roce 2006. O rok později ji ale pokořil tým Edgara Mullera.

magazin.cz


Eduardo Relero tvoří převážně ve Španělsku. Jeho díla, podobná ilustracím z pohádek, v ulicích doslova ožívají.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 602