Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
John Rambo / foto: Shutterstock

Člověk jako vražedná superzbraň

John Rambo, John McClane a John Matrix mají společného více než jen křestní jméno. Není radno si tyto filmové postavy znepřátelit. Jsou to totiž chodící lidské superzbraně.

Jack Bauer - 24 hodin
Sto dvacet hodin maření teroristických plánů dělá z tohoto agenta spičkového týpka pro místní domobranu.

Nedělá si hlavu s tím, když kvůli plnění úkolu dostane do průšvihu prakticky celé Los Angeles. Když potřebuje někoho zdržet deset minut na benzínové pumpě, nenapadne ho vypustit pneumatiku, ale rovnou benzínku přepadne.

Zkrátka, tenhle týpek se s ničím a nikým nemazlí. A tak jeho nejobtížnější výzvou je nemočit po celých 24 hodin.

Zbraň: naprostý nedostatek výčitek

magazin.cz

John Rambo - First Blood
John dal lekci místnímu šerifovi, že ne každý hošan s baretem na hlavě musí být slaboch. Pomocí léček a šklebu pepka námořníka dokázal srazit na kolena celý policejní sbor. Proč? Protože byl hrubě eskortován mimo šerifovo město.

Když dal lekci maloměstu, vydal se do světa. Všude to bouchalo, hvízdaly kulky. Jeden muž se ale vždycky vrátil domů...

Zbraň: zoubkovaný lovecký nůž

magazin.cz

John McClane - Smrtonosná past
Mezistátní let během prázdnin je sám o sobě dost skličující i bez potyčky s mezinárodními teroristy. Nejde se tedy divit, že McClane – jeden z nejlepších policistů z New Yorku - rád zanechá krvavou stopu na zadku každého, kdo má u sebe samopal a pohybuje se v jeho blízkosti.

Vás by snad nenaštvalo, kdyby vám teroristé překazili prakticky každé vánoce a cestu za ženou k vánočnímu stromku? To se pak nelze divit, když je jeden rozladěný... Navíc naštvat newyorského poldu se nevyplácí, což je poučení pro každý výlet do Velkého jablka.

Zbraň: vánoční nálada

magazin.cz

William (D-Fens) Foster - Volný pád
A příchází na řadu náš oblíbený D-Fens, vždyť on jde prostě jen domů. Dopravní kolaps nejenže pošramotil jeho duševní zdraví, ale donutil ho jít pěšky přes Los Angeles.

A cestou jen tak mimochodem rozdává svou spravedlnost líné obsluze v rychlém občerstvení, náckům či pokoutním zlodějíčkům či pouličním gangům. Náš kandidát na ministra spravedlnosti. Hlavně rychle a všem stejným metrem.

Zbraň: bifokální brýle

magazin.cz

John Matrix - Komando
Znáte někoho, kdo by chtěl naštvat Arnolda v jakékoliv jeho roli (i když se zrovna chystá jako první muž v historii lidstva na porod)? Únos dcer Johna Matrixe pořádně naštve, takže si sám poradí s armádou elitních vojáků latinskoamerického tyrana.

Svým způsobem to byla zřejmě dobrá příprava pro politickou kariéru tohoto Rakušana. Opozici se musí v Kalifornii špatně spát...

Zbraň: kulomet M-60

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 98