Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nakupování / foto: shutterstock

Chcete zhubnout? Hodně nakupujte!

Mezi nakupováním a hubnutím prý existuje souvislost. Přišla s tím nová britská studie.

Ženy spálí až 12 tisíc kalorií ročně jenom tím, že chodí po nákupech, to je závěr nové překvapující studie, o níž informoval deník The Sun.

Běžná žena při jednom nákupu nachodí zhruba 3 kilometry, což při pěti nákupních horečkách měsíčně znamená, že za rok prochodí po obchodech neuvěřitelných 180 kilometrů.

Když budeme počítat, že při chůzi na vzdálenost 1,5 kilometru spálíme 100 kalorií, zjistíme, že za rok touto obyčejnou a u žen povětšinou oblíbenou činností spálíme 12 tisíc kalorií. Je to sice za celý rok, ale i tak to není rozhodně špatný výsledek.

Faldíky pomalu mizí, svaly se zpevňují a přitom to děláme s radostí a ani si to neuvědomujeme. Žádný tlak povinnosti, že je potřeba zaběhnout do posilovny, žádné balení tenisek, trika a tepláků. Hezky přirozeně.

Muži musí hubnout jinak
Zato muži, kteří nákupy upřímně nenávidí a dokáží je znechutit natolik, že je ženy moudře nechávají doma, musí své hříchy vyběhávat jinak. Díky těm málo příležitostem, kdy vejdou útrpně do krámu, ztratí jen asi 9 kalorií ročně. Jde samozřejmě o průměr.

Ian Cox z nákupního centra Golden Square britském Warringtonu, který na studii spolupracoval, má z výsledku radost: „Nyní existuje skutečný důkaz, že nakupování je dobrá věc.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 182