Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: yourshittingme.wordpress.com

Obří lejno způsobilo chaos

V moderním umění není nic nemožné, ani obří lejno a ani... létající obří lejno.

Gigantické nafukovací psí lejno, které vytvořil americký umělec Paul McCarthy bylo větrem uneseno ze svého kotviště ve Švýcarském muzeu v Bernu. Než přistálo, způsobilo pořádnou paseku – zpřetrhalo elektrické vedení a rozbilo okna v dětském domově.

Exkrement, který se jmenuje Complex Shit a je veliký jako dům, měl sice zabudovaný systém, který ho měl v případě silného větru vyfouknout, ale jak se říká ´Shit happens´, a bezpečností opatření selhalo na celé čáře.

magazin.cz


Juri Steiner, ředitel Paul Klee centra, vysvětlil agentuře AFP, že k nešťastné události došlo, když náhlý poryv silného větru přetrhl lano a nesl ho 200 metrů daleko. Před tím, než exkrement po 200 metrech přistál, stihl přetrhnout elektrické vedení a rozbít okna. Nehoda se sice stala již 31. července, ale vyšla najevo až nyní.

Steiner také přiznal, že původce exkrementu McCarthy nebyl zatím kontaktován, protože muzeum si není jisté, zda se problematický kus na výstavku vrátí.

Instalace je součástí výstavy East of Eden: A Garden Show, a pokud byste ji chtěli navštívit, bude otevřen až do října. Snad bude už lejno z výletu doma.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 423