Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Plastiku chce stále více školaček

Stále více školou povinných děvčat ze základky podstupuje plastické operace. Proč? Už ve čtrnácti jsou nespokojené se svým vzhledem. Doufají, že pokud budou hezčí, lépe zapadnou do kolektivu.

Jak informoval deník The Sun, přední plastický chirurg si ze své zkušenosti myslí, že plastiku podstupují mladiství hlavně proto, aby unikli šikaně a posměškům spolužáků. Přiznal, že několik školaček sám operoval. Vkládal například roztažitelné prsní implantáty dívkám, které se děsily toho, že nedospívají tak rychle jako jejich spolužačky.

Doktor Douglas McGeorge, prezident Britské asociace plastické chirurgie, vzpomíná na případ, kdy předělával nos čtrnáctileté dívce. Rodiče ji v tom podpořili, protože se kvůli nosu trápila.

„Byl to velice neobvyklý případ. Dokonce i její rodiče ji v rozhodnutí podporovali, přestože všichni ostatní včetně mě je od toho odrazovali. Začínala navštěvovat novou školu a hrozně chtěla zapadnout. Ke mně přišla v druhé polovině prázdnin a byla si operací velice jistá.“

Roztažitelná prsa
McGeorge, který pracuje na soukromé klinice estetické chirurgie, dále vzpomíná na případ, kdy -náctileté dívce voperovával roztažitelné prsní implantáty. Při této proceduře vložené implantáty roztahují hrudní tkáň postupně.

Za tento rozmáhající se nešvar klade vina hlavně celebritám s jejich nerealistickými postavami a obličeji, které jsou mladým, nedospělým dívkám dávány za vzor.

Organizace, které se snaží bojovat proti těmto jevům, proto požadují, aby teenagerům byla estetická chirurgie úplně zakázána.

Liz Carnell, ředitelka jedné z nich, vysvětluje: „Nemyslím, že vyhověním těmto nesmyslným požadavků se nějak změní jejich mínění o jejich vzhledu nebo o nich samých. Ty, kteří je ovlivňují, jsou vinni, nikoliv oběti.“

Podstoupili byste plastickou operaci? Co byste si nechali změnit?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 285