Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Lubrikant na kondomy jako léčba akné

Máte problémy s akné? Pak pro vás máme unikátní řešení...

Lubrikant na silné kondomy, které jsou určeny zvláště pro sexuální pracovnice a homosexuální muže, si našel nové užití u kambodžských žen. Ty si jím léčí akné.

Number One Plus je lubrikant na vodní bázi, který vyrábí organizace PSI, a jak tvrdí prodavačka Tep Kemyoeurn, prý báječně funguje právě proti trudovitosti. "Tři dny jsem si tím natírala tvář a všechny pupínky vyschly a zmizely," řekla mladá prodavačka reportérům AFP a dodala: "Věří na to spousta lidí."

Rychlé účinky
Khen Vannyo z Phnompenhu tvrdí, že lubrikant začaly pro péči o pleť užívat ženy v každém věku, aby se zbavily pupínků a malých zánětů. "Je to velmi účinné. Někteří lidé tomu nevěří, ale ti, kteří to vyzkoušeli, jsou opravdu nadšení. Užívají to i moje nejmladší sestra a teta," zdůraznila.

"Kamarádky, které pracují v textilkách v hlavním městě, mi poradily, ať si lubrikant roztírám na tvář každý den před spaním. Už po třech nebo čtyřech dnech se akné napřed zlepšilo a pak zcela zmizelo," uvedla zase jiná žena z kmene Khmérů.

Nikdo však zatím nezjistil, kdy a jak se na toto netradiční použití lubrikantu vlastně přišlo.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 115