Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tiana Walton / foto: Daily Mail

Rekord! 25 hlemýžďů na obličeji

Již jsme si zvykli, že lidé soutěží v naprosto neuvěřitelných disciplínách a za zápis do Guinessovy knihy rekordů jsou ochotni skousnout cokoli – od vlastní hrdosti, po psychické nebo fyzické pohodlí.

Být alespoň na rok rekordmanem zapsaným v knize (skoro) nejznámější, to je příliš silné lákadlo.

Britská devítiletá školačka Tiana Walton bude patřit k nejmladším, ale i nejkurióznějším rekordmanům. Soutěžila totiž v lehce dehonestující disciplíně – v počtu slimáků, které si nechá lézt po obličeji.

Tiana, která má tato zvířata velice ráda, si je nechala plazit po očích, ústech a nose po dobu 10 vteřin, když si je tam předtím musela stihnout naaranžovat za jednu minutu. Překonala tak dosavadní rekord patnáctileté Australanky Liam Kenny, které se po obličeji plazilo "jen" 15 hlemýžďů.

magazin.cz


Jen se neštítit
Tiana své pocity ze šnečí armády na obličeji popsala slovy: „Neštítím se jich, i když maličko páchnou. Je to docela příjemné, jen to trochu studí. Můžete zblízka vidět jejich dlouhé velké oči, jak vás pozorují. Kamarádi ve škole budou zírat.“

Přiznala, že její další cílem už je poněkud obvyklejší a normálnější. Chce se jako gymnastka v budoucnu zúčastnit olympijských her.

Místní veterinář Ken Robinson, který při pokusu hlídal, aby šnekům nebylo nijak ublíženo, k tomu řekl: „Je to skvělý výkon. Tianě nehrozila žádná nákaza, protože všichni šneci byli speciálně vypěstováni pro gurmánské účely.“

Nutno dodat, že rekordmanství má Tiana v krvi. Její matka byla zapsána v Guinessově knize rekordů, když v roce 1980 vypěstovala největší citrón na světě, který vážil přes 1,5 kilogramu.

Nezbývá než čekat, s jakou šíleností přijdou světoví rekordmani příště...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 533