Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nevěsta / foto: shutterstock

Srbové chtějí dovézt 250 000 nevěst

V Srbsku žije víc mužů než žen a tak se rozhodli, že si nevěsty jednoduše přivezou ze zahraničí.

Humanitární počiny mohou mít různé podoby, ale tato forma mezinárodní výpomoci je opravdu unikátní. Srbské úřady pracují na plánu dovézt do země čvrt miliónu nevěst, hlavně pro vesničany, kterým v místě ženy chybí.

Šéfové sociálních služeb už prý čile vyjednávají o nevěstách, a to jednak se zeměmi nepříliš vzdálenými, jako jsou Ukrajina, Moldávie a Rusko, ale i exotičtějšími, například Vietnamem, Burmou a Kambodžou.

"Exotické ženy jsou zvyklé na práci"
"V srbských vesnicích máme kolem čtvrt miliónu mladých svobodných mužů, kteří by se rádi ženili, ale není, koho by si mohli vzít. Už jsem vedl nějaké rozhovory s ukrajinskou ambasádou a zjistil, že v některých částech Ukrajiny je mnohem víc žen, než mužů, takže by to bylo výhodné oboustranně," uvedl Željko Vasiljevič, ministr sociálních věcí Srbska.

"Pomohlo by nám to přinést nový život do odlehlých, zmírajících srbských vesnic," doplnil. Jeho plán ale narazil na údiv samotných Srbů a později i razantní odpor feministických skupin a dalších hnutí.

Jak uvádí agentura Ananova, ministra to zatím nikterak nezviklalo a uvažuje, že některé nevěsty přiveze do země i z větší dálky. "Hodně potenciálních nevěst je třeba v Kambodži, Laosu, Barmě a Vietnamu. Dívky z těchto zemí jsou známé tím, že rodí mnoho dětí. A za zmínku také stojí, že jsou zvyklé na práci na poli," dodal ministr.

Popravdě, není divu, že se feministky naježily jako jedny z prvních...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 75