Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Restaurace vaří z mateřského mléka

Švýcarsko je známé svými mléčnými výrobky. Většinou se jedná o mléko kravské.

Když ovšem Hans Locher, majitel restaurace Storchen, oznámil, že bude prodávat jídla připravovaná z lidského mateřského mléka, rozpoutala se hotová bouře.

Locher prý obohatí své polévky a omáčky mlékem, které bude obsahovat alespoň tři čtvrtiny mléka lidského. "Všichni jsme ho pili jako malí, tak proč bychom toto mléko nemohli zahrnout do dospělé stravy?" říká momentálně nejkontroverznější švýcarský restauratér.

Dobrý obchod?
Locher se stal středem pozornosti médií už před několika dny, když uveřejnil inzerát, že hledá "dodavatelky", kterým bude za 400 ml mléka platit v přepočtu 91 Kč. "S lidským mlékem jsem začal experimentovat, když se mi narodila dcera. Dají se z něj vařit opravdu vynikající pokrmy. Vždycky se ale musí smíchat s trochou šlehačky, aby mělo správnou konzistenci," dodává Locher.

Švýcarské kontrolní úřady napřed zaskočila mezera v zákonech, které o užití mateřského mléka nic neříkají. "Ženy jako producentky mléka prostě nejsou legislativně podchyceny. Nejsou na seznamu povolených druhů jako jsou krávy a kozy, ale nejsou také na seznamu zakázaných druhů, jako například opice a další primáti," řekl Rolf Etter z curyšské státní laboratoře pro kontrolu bezpečnosti potravin.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 119