Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Christina Applegate / foto: Shutterstock

Christina Applegate: jak přišla o prsa

Blondýnka ze seriálu Ženatý se závazky, který si získal velkou popularitu i u nás, prožila v posledních týdnech smutný příběh. Lékaři objevili sympatické Christině Applegate rakovinu prsu, musela podstoupit dvojitou mastektomii.

Šestatřicetiletá herečka o všem emotivně vyprávěla v talk show Oprah Winfrey. Líčila, jak musela učinit obtížné rozhodnutí, které ji připravilo o obě ňadra.

 
Tehdy poprvé plakala

„Když jsem přišla ke svému lékaři a řekla mu své rozhodnutí, pozval dovnitř chirurga. Jako by se otevřely stavidla, najednou to bylo tak hmatatelné. Přijdu o ně, ztratím prsa, říkala jsem si,“ vybavila si herečka.  

 

Christina vzápětí přiznala, že to bylo vůbec poprvé, co po oznámení nemilosrdné diagnózy plakala. Do té doby udržela nervy i slzy na uzdě. Ale v ten okamžik už to nešlo zadržet.

 

Když se dozvěděla, že má rakovinu, byla doma. Tehdy zazvonil telefon, volal lékař a měl špatné zprávy.


„Řekl mi, že už má výsledky a jsou pozitivní. Ale já to už věděla. Věděla jsem to. Tehdy jsem se, jako teď tady, jen klepala, seděla jsem a klepala se. Dobře si tu chvíli vybavuji,“ řekla Christina v pořadu.

 

Herečka uvedla, že to s ní naprosto otřáslo. Tak jako každý, i ona si představovala, že jí se nic podobného stát nemůže. Že podobné věci se stávají jen těm druhým. „Je to něco, co nechcete nikdy v životě slyšet,“ dodala.  

 
Obě pryč!

A pak přišlo strašné rozhodování. Musela učinit rázný krok, zbavit se obou ňader, svého výstavního poprsí.


„Prostě jsem se rozhodla se jich zbavit,“ uvedla s tím, že rakovina byla diagnostikována pouze v jednom prsu. Přesto si nechala odstranit obě, aby se vyhnula případnému riziku v budoucnosti.


Christina boj s rakovinou prsu dobře znala, její 67letá matka dvakrát nad touto zákeřnou nemocí zvítězila.


„Byla takovou tichou bojovnicí. Měla to dvakrát, což mi pomohlo, věděla jsem, že se dá zvítězit, že se to dá překonat,“ dodala.

magazin.cz

 

Nyní ji čeká osmiměsíční léčba, během níž ji plastičtí chirurgové také zrekonstruují poprsí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 254