Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lego / foto: lego.com

Nejvyšší věž z Lega. Má 30 metrů

Guinessova kniha rekordů je plná roztodivných počinů, nad nimiž častokrát zůstává rozum stát. Nejrůznější nejvyšší, nejdelší či nejtlustší stavby však patří k relativně normálnímu koloritu.

Nakonec, jde většinou o týmovou práci a s trochou snahy i štěstí se obvykle vytyčený milník pokořit dá.

Třicet metrů
Jako například nejvyšší věž z lega všech dob, která vyrostla ve Vídni. Na její stavbě se podílely stovky dětí, které skládaly kostičky do určených fragmentů. Ty pak byly stavěny na sebe. O nejvyšší se postaral speciální jeřáb, jelikož jinými prostředky už do třicetimetrové výšky nebylo možné zasahovat.

magazin.cz

Věž má měřit přesně třicet metrů, čímž pokoří rekord z Velké Británie. Ten měl výšku 29,26 metru. Ani váha tohoto kolosu není zanedbatelná – 1,5 tuny.

magazin.cz

Atrakce se záhy stala velkým hitem takřka všech turistů, kteří rakouskou metropoli navštívili. Někteří měli strach z pádu věže, podle organizátorů ale neopodstatněný.

Z lega se staví dobře
Vysoká stavba z lega v pořádku přestála i vítr foukající rychlostí šedesáti kilometrů v hodině. Pokud byste věž rádi viděli, pospěšte si.

Jen co bude rekord oficiálně přeměřen a zapsán, bude monument zase postupně rozebrán a odklizen. Pak už nezbývá než čekat, až se další banda nadšenců někde na světě rozhodne postavit ještě vyšší věž z lega.

Takových lidí je evidentně hodně. Například v Německu zase vzniká nejdelší most z lega.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 167