Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Neuvěřitelné stavby z písku

Většina lidí jde na pláž ze stejných a dobře známých důvodů. Chtějí se opalovat, relaxovat, zaplavat si, seznámit se nebo chytit nějakou tu vlnu, ať už na prkně nebo bez něj.

Někteří lidé sem ale chodí výhradně kvůli písku, respektive kvůli tomu, co z toho písku s trochou talentu mohou vytvořit.

Důraz na detail

Ne, skutečně nemluvíme o dětských bábovičkách a věčně hroutících se hradech rozličných tvarů. Tohle je opravdové umění s úžasným důrazem na detail. Tyto stavby a nejrůznější kreace z písku vás nechají v němém údivu a s nevyslovenou otázkou, jak je něco takového možné postavit.

magazin.cz

Těžko říct, jaká práce stála za tvorbou zachycenou na obrázcích, kolik lidí a jak dlouho se na ní podíleli. Každopádně měli velký cit pro umění a nervy na to, aby překonali všechna možná příkoří.

Za zkoušku to stojí
Některé písčité sochy vypadají, jako by do daného prostředí skutečně patřily. Jaká škoda, když je následně odplaví voda, rozkope opilý vandal či rozfouká vítr. O to větší ale musí být úcta jejich tvůrcům, kteří neváhali a přes všechny potenciální hrozby je vytvořili.

magazin.cz

Rozhodně je to také zajímavá inspirace pro ty, kdo se na pláží výše popsanými činnostmi nudí. V proudu stavebních prací z písku se vám to určitě nepřihodí a třeba se podivíte, jak rychle může den utéct.

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 389