Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Bolí nohy? Píchněte si botox!

Botox, látka využívaná dříve hlavně na korekci vrásek a vyplnění rtů, našla nové využití.

Lékaři užívají botox k nápravě škod, které ženám působí dlouhodobé nošení jehlových podpatků. Stav, kterému se říká "jehlotarzální" poškození, se projevuje bolestí v měkkých tkáních chodidla poblíž prstů.

Botoxové injekce tuto oblast v podstatě mírně nafouknou a znecitliví. Lékaři Birkdaleské kliniky v Crosby zaznamenali dvacetiprocentní nárůst v počtu žen nad 40 let, které tento zásah v ceně bezmála 10 000 Kč vyžadují.

Mary Jenkins, koordinátorka příjmu pacientů na tuto kliniku, říká, že tento zásah by se mohl stát stejně populární jako zvětšení prsou nebo lifting obličeje.

"Nejedná se tu o typ bolesti, jakou mohou působit třeba nové boty, ale o bolest, která se objeví po letech nošení vysokých podpatků. Přední stranu chodidla to hodně zatěžuje, ale některé ženy se svých podpatků prostě nechtějí vzdát. Procedura nijak nezlepší vzhled nohy, ale chrání nervy a měkké tkáně a tak chození ve vysokých podpatcích usnadňuje," řekla Mary Jenkins reportérům Sky News.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 86