Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nalíčený mužs / foto: Shutterstock

Make-up pro muže: jste pro, či proti?

Někomu to může připadat absolutně uhozené, ale tenhle trend je v posledních měsících zcela zřejmý. Muži prostě zkoušejí make-up. Otázka je, zda jste pro, či proti?

Samozřejmě, v první linii takových pokusů na mužích jsou celebrity. Jak jinak. Někteří slavní muži bez rozpaků využili šminky, dříve určené pouze do ženských rukou. Mezi prvními byl herec Johnny Depp, když se na plátnech kin objevil jako pirátský kapitán Jack Sparrow.

 

Měl výrazné oční linky a rozproudil tak debatu, zda je to nechutné, či zda mu to naopak sluší. Nutno říci, že celé řadě žen se nikterak nezhnusil, spíše ovlivnil a povzbudil spoustu mužů. O tom svědčí i rostoucí prodeje produktů pro líčení mužů. Od roku 2001 vzrostly už o více než 40 procent.

 
magazin.cz

Johny Depp není sám, líčí se třeba i takový lamač dívčích srdcí jako Zac Efron, hlavní hrdina série Muzikálů ze střední. V hudebním světě je pak líčení chlapíků téměř normální…

 

Ačkoliv pánský make-up stále není normou (bohužel, či bohudík – odpověď je na vás), pro spoustu mužů se stal rutinou. A pokud zavítáte do obchodů jako Sephora či Macy´s, přesvědčíte se na vlastní oči, že už je k dostání hromada přípravků pro mužské líčení.

 

„Proč tomu tak je? Jednoduše i muži chtějí vypadat dobře a zakrýt nedokonalosti. V dnešním světě, kde rozhoduje první dojem, je zcela zřejmé, že make-up do budoucna nebude pouze výsadou žen. Je to trend, musíme si zvyknout,“ soudí experti ze salónů krásy, jimž se díky mužské snaze vypadat pěkně zvedají tržby.

 

Musíme, nebo ne? Zvyknete si na mužský make-up, nebo je to podle vás něco zvrhlého? Co si o tom myslíte? A pánové, dovedete si představit, že byste se líčili stejně jako vaše protějšky? Nebo to už děláte?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1 683