Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Veverka Twiggy / foto: Shutterstock

Dívejte! Veverka řádí na vodních lyžích

Koho by to napadlo – veverka jezdící na vodních lyžích. Zdánlivě naprosto uhozené spojení z říše psychedelických snů, ale zároveň i velká atrakce, kterou nabízí současný New York.

Jako zkušený mazák
Chundelatá, maličká a roztomilá veverka Twiggy tu brázdí bazény na malých vodních lyžích. A evidentně jí to nejenom baví, ale dokonce i jde! To je zajímavá newyorská atrakce. Jak se to celé událo?

Je to opravdu neuvěřitelný příběh. Veverky totiž podle něj mají vodní lyžování snad geneticky zakódováno.

Celé to začalo před třiceti lety. Psal se rok 1978, když Ann a Lou Bestovi našli veverčí mládě spadlé ze stromu. Nebohého stvoření se proto ujali a začali si s ním hrát. Brzy přišli na to, že veverka má nebývalé dispozice k jízdě na vodních lyžích. Tak jí začali cvičit.

Nebývale učenlivé veverky
Dnes na těch lyžích pochopitelně nejezdí stále ta samá veverka, ale jedna z jejích následovnic ze čtvrté generace. Všechny veverky z tohoto rodu milovaly vodu.

Prvotní impulz přišel, když Chuck koupil své dceři malý vodní člun na hraní. Vyrobil k němu i pár vodních lyžích a z legrace na nich nechal veverku jezdit. Z recese se vyklubal velký hit.

Nyní na show ohromuje obratná Twiggy, která nejenže jezdí, ale čas od času přidá i nějaký ten trik. Je opravdu sranda jí sledovat. Ovšem ani jí se občas nevyhne menší zaškobrtnutí – ještě že má fešnou záchrannou vestu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 427