Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Co do bytu? Stříkající a roztančený nábytek

Když chcete mít moderní byt, můžete si pořídit třeba roztékající a hroutící se nábytek. Jiný zas vypadá, jako by byl vyroben z ledových ker nebo tekoucího mléka.

Knihovna celá nakřivo
Milujte knihy, ale obyčejné, fádní knihovny už vás nebaví? Tahle je jiná. Plně funkční, ale přesto má své kouzlo. Ve světě moderního designu už podobné novinky známe, za nějaký čas už si budete možná moci i v obchodech vybrat knihovnu nakřivo.

V téhle je víc než 60 přihrádek na knihy a můžete si vybrat, jak je tam dáte. Náklon pod úhlem 45 stupňů je výhodný, když si jen nahlížíte na svou sbírku knih, ani návštěvy se nemusí kroutit a lámat si krk, takto na hřbety knih uvidí mnohem snáz.

magazin.cz

Akvarijní výzdoby se skutečným ekosystémem
Designér Mathieu Lehanneur vyrobil živá říční akvária. Nechal se inspirovat skutečným ekosystémem říčních toků, i v těchto akváriích stejně jako ve skutečných řekách žijí svorně sladkovodní rostliny i živočichové. Ryby normálně plují, loví, živí se tím, co najdou. Rostliny filtrují vodu stejně jako ve skutečné přírodě.

Obývákové akvárium Lehanneur poprvé představil veřejnosti na výstavě Artists Space v New York. Teď už podobná akvária můžete potkat třeba v restauracích v Paříži.

magazin.cz

Posezení na ledovci
Zchlaďte si pozadí na lavici z ledovce. No, upřímně řečeno, jako z ledu jen vypadá. Jinak je to normální materiál, který nechladí. Designer Tokujin Yoshioka ale chtěl vyrobit něco neobvyklého, a protože led se mu nejspíš hodně líbí, je jeho posezení opravdu jako z ledu.

Ve skutečnosti jde o sklo, které výtvarník upravil tak, aby vypadalo jako ledový vodopád. Nemusí se to zdát na první pohled, ale když se správně nasvítí, opravdu tak působí.

magazin.cz

Do vystřikujícího mléka
Jestli jste jako děti toužili stát se trpaslíkem a podobně jako Gulliver cestovat coby zmenšenina světem a prožívat různá dobrodružství, teď si alespoň částečně můžete svůj sen splnit. Můžete se stát miničlověkem, který se ztratí v kapce mléka.

Křesílka, která jsou vytvarovaná podle stříkanců mléka, vyrobil Michael L. Wendel pro venkovní použití, u bazénu by jim to jistě slušelo. Jenže je tak složité je vyrobit, že jestli je náhodou někde uvidíte, vězte, že jejich nový majitel za ně dal hotový majlant.

magazin.cz

Psychedelický nábytek
Tohle je něco pro lidi, kteří chtějí absolutně vybočovat z řady. Splašený nábytek. Nebo, chcete-li, roztančený. Každopádně hodně originální.

magazin.cz

Veselý gauč pro hippies
Zní vám v uších melodie z muzikálu Hair? Milujete hippie módu a veselé barevné věci? Co by váš byt mohlo rozjasnit a rozveselit víc než patchworkový barevný hippie gauč? Tenhle gauč i mnoho dalších zajímavých kousků nábytku vyrobila Londýňanka Lisa Whatmough. Hippie posezení se prodává v jejím východolondýnském obchodě zvaném Squint.

magazin.cz

Moderní pracovna pro počítačové maniaky
Posezení je konstruováno pro lidi, kteří se bez svého počítače nemůžou ani hnout. Je to ergonomická surfařská pracovna. Autor Kenneth Lylover má také rád počítače, takže přesně věděl, jaké sezení by mu pomohlo třeba od bolesti zad.

magazin.cz

Tahle pracovna taky nevypadá špatně.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 416