Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sexy fotbal / foto: Shutterstock

Pikantní charita: nazí sportovci

Napadá vás důvod, proč by se měli sportovci svlékat na veřejnosti? Když jde o charitu, tak je to dobrý důvod. Australské fotbalové a francouzské ragbyové hvězdy šly na Adama, aby pomohly v boji proti AIDS a rakovině prsu.

Kalendáře s nahými sportovci se fotí po celém světě. Nahota a sport jdou celkem dohromady, vždyť v antických dobách se na olympiádách sportovalo na Adama a nikoho to nepobuřovalo. Dnes už to s nahotou není jen tak, ale rozhodně zaujme.

PŘEČTĚTE SI O KALENDÁŘÍCH:


Třeba jeden ženský futsalový tým z Prahy odhodil dresy a nafotil kalendář aktů. „Klokanky“, jak si říkají, si díky kalendáři vydělaly penízky na svůj sport.

magazin.cz

magazin.cz

Svlékali se i atleti Olympu Praha, Dukly a armádního klubu, kam patří i slavní tuzemští vícebojaři Tomáš Dvořák a Roman Šebrle.

Nazí v továrně
Nejnovější kalendáře s nahými sportovci světa vyšly v Austrálii a Francii. Fotbalové hvězdy Austrálie a francouzští hráči ragby se svlékli, aby pomohli vybrat peníze pro charitativní projekty. Fotbalisty z Austrálie nafotil fotograf Pedro Virgil v prostředí špinavé továrny.

magazin.cz

Výtěžek z prodeje půjde na léčbu rakoviny prsu. Kalendář se jmenuje Gods of Football 2009 a byl nafocen v rámci projektu Naked For Cause, obsahuje 26 fotek a díky charitativní organizaci McGrath Foundation tahle nahota pomáhá dobré věci. Ragbisté už se svlékají třetí rok a jejich kalendáře se prodávají po celém světě.

magazin.cz

Začátky ale nebyly lehké a hodně lidí se naháči cítilo pohoršeno. Prvními fanoušky lechtivých fotek se stali australští gayové, jinak byli nahatí hráči spíš veřejným tajemstvím. Nakonec se ale proslavili po celém světě a kampaň Gods of Football 2009 se prodává i na DVD, kde je natočené, jak všechny akty vznikaly.

Nejsou tu nijak obscénní fotky, zepředu a úplně bez tu nikdo není, ale stejně je to odvaha.

Nahotou boří tabu
I ve Francii se nahotou bojuje proti zákeřným nemocem. Jedni z nejlepších francouzských ragbistů Frédéric Michalak, Yannick Nyanga a Thierry Dusautoir se svlékli, aby získali peníze na boj proti AIDS a připomněli světu, že tahle smrtelná nemoc nemusí postihnout jen lidi z ulice, ale každého z nás.

Akty fešných francouzských sportovců nafotila organizace AIDES a objeví se v nejrůznějších inzerátech a také na billboardech. Fotky se dost líbí a lidé díky nim více diskutují o tématech, která mnohdy bývají tabu.

magazin.cz

Nahé sportovce z Francie fotil Američan Steven Klein, známý svými provokativními fotkami Madonny, Brada Pitta či Davida Beckhama. Většinou se mu daří na fotce zachytit to nejlepší z toho, koho fotí. Ale američtí sportovci se před jeho objektivem svlékat nechtějí, to Evropa i Austrálie je mnohem benevolentnější a nahoty se tak neděsí. Tentokrát mu většinou stáli modelem hráči z Paris Rugby Team, kteří se stali šampióny v roce 2007.

I ve Francii už se slavní sportovci fotí nazí několikátý rok. Třeba v roce 2007 se jejich kalendářů prodalo po celém světě více než 200 000. Mnoho lidí to ale nazvalo pornografií, a tak ročník 2008 byl už o nějaký ten level mírnější, i když stále sexy.

Právě takové kalendáře nejen proslavují zúčastněné týmy, ale přivádějí i spoustu fanoušků do obchodů se suvenýry. Vzhledem k faktu, že výtěžek na charitu, je zřejmé, že čím víc se kalendářů prodá, tím lépe.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 469