Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Novorozeně / foto: sxc.hu

Porodila 8 dětí v pěti minutách

Hned osm dětí se v pondělí narodilo ženě z Kalifornie. Američanka přivedla početnou rodinku na svět v rozmezí pěti minut. Podle lékařů je to teprve druhá Američanka v historii, která porodila osm živých dětí.

Matka, jejíž jméno úřady tají, rodila císařským řezem v porodnici poblíž Los Angeles. Na svět přišlo šest chlapců a dvě dívky, porodní váha se pohybovala od 820 gramů do 1,47 kilogramu.

 

„Je to překvapení,“ uvedla ošetřující lékařka Karen Maples. „Všech osm novorozenců je v dobré zdravotní kondici a daří se jim dobře. Řvou a kopou okolo sebe,“ doplnila.

 
Opravdu bláznivé

Mluvčí nemocnice uvedla, že to byl „opravdu bláznivý“ porod. Už proto, že osmé dítě bylo naprosto nečekané. Tým porodníků věděl o sedmi miminech a na takový počet byl také připraven. Když pak objevil osmé dítě, bylo to opravdu velké překvapení. „Vytáhli jsme dítě s označením G, to bylo očekávané, ale Baby H nás opravdu překvapilo,“ smála se Maples.

 

Děti budou minimálně v příštích šesti měsících v inkubátorech, sdělila nemocnice. Mluvčí nemocnice dodala, že matka je rozhodnuta všech osm nemluvňat kojit.

 

První živá osmerčata na světě se narodila v roce 1998 v texaském Houstonu. Jedno dítě týden nato zemřelo, ale zbylí sourozenci oslavili společně loni v prosinci desáté narozeniny.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 405