Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Liv Tyler / foto: Shutterstock

V kolika letech se cítí ženy nejlépe?

Svěží tváře dvacetiletých dívek mají něco do sebe, samozřejmě, ale na druhou stranu to není nic, ze čeho bychom se měli hroutit.

Studie, která se zabývala otázkou, v kterém vědu se ženy sami sobě nejvíc líbí, ukázala, že čtyři z deseti žen se sebou byly nejvíce spokojeny ve věku 32 let.

Tázány byly ženy ve věku od 40 do 60 let. Pětina z nich byla nejvíce spokojena s tím, jak vypadaly ve čtyřiceti. Celých 38 % odpovědělo, že se cítilo nejatraktivnější v té lepší polovině třicítky. Jako důvody uváděly sebevědomí vycházející ze zkušeností, aktivní sexuální život a umění užívat si jídla a pití.

magazin.cz

Celebrity, které letos na dortu sfouknou dvaatřicet svíček, také nemají obavy z věku, včetně modelky Sophie Dahl nebo hereček Liv Tyler a Sarah Michelle Gellar.

Psycholožka Sandra Wheatley má z výsledků radost, prý jsou velmi povzbuzující, protože ženy si cení svých osobnostních kvalit stejně jako svého vzhledu.

„Zní mi to, jako by ženy kladly mnohem větší důraz na svou osobnost. Je to důkaz toho, že si ceníme toho, kdo jsme, jak jsme schopné, že nás nezajímá jen vnější skořápka. Za krásu považujeme i sebevědomí a životní zkušenosti.“

magazin.cz

„Ženy ve dvaatřiceti prošly mnohem více zkušenostmi a více toho v životě dosáhly než ženy ve dvaadvaceti,“ upřesňuje své závěry a dodává: „Ženy mohou být sami sobě největším nepřítelem, když vyšilují kvůli své váze nebo prvním vráskám. Tohle jsou velmi povzbudivé závěry, které dokazují, že krása je mnohem víc, než jen kvalita pleti.“

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 124