Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Daily Mail

Pořiďte si dvojníka. Půjde za vás do školy!

Některým z nás to může připomínat jejich nejstrašnější noční můru, ale jedna japonská společnost vyvinula robotickou panenku, která bude vypadat přesně jako jejich zákazník...

Panenky „jako vy“ byly představeny prezidentem společnosti LittleIsland Hiroaki Koikem u příležitosti výroční výstavy Gift Show v Tokiu.

Zájemci o robota-dvojče mohou na stánek společnosti dát fotku, která odpovídá tomu, jak chtějí, aby jejich panenka vypadala, a za šest měsíců dostanou svojí zmenšenou verzi poštou. Trochu strašidelné, že?

magazin.cz

Pokud je vám to málo, tak dokonce mohou panenku naučit, aby mluvila vaším hlasem. K tomu používají mikrofon, počítač Windows XP a program na rozpoznávání hlasu. Po napojení na Local Area Network s napodobí váš hlas při čtení nějakého článku, jako například předpověď počasí. Bohužel, pohybovat ústy ještě neumí.

magazin.cz

Panenky, které vyvinula společnost v Tokiu, jsou vybaveny 80GB pamětí a webkamerou. Také mají dotykové senzory a umí přikyvovat. Existuje i verze nevěsta, s kterou můžete pořádně postrašit své svatební hosty, když ji budete vydávat za svou nevěstu.

Pokud vás nápad zaujal a vy zatoužili po parťákovi, připravte si 50 tisíc korun. Tolik totiž stojí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 326