Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Drzé ženy útočí růžovým spodním prádlem

Více než 5000 lidí se již na Facebooku připojilo ke skupině, která si říká Consortium of Pub-going, Loose and Forward Women (Konsorcium drzých žen volných mravů, které chodí do hospody).

Skupina se podle údajů BBC chystá indické pravicové skupině Sri Ram Sena poslat růžové spodní prádlo. Ta minulý měsíc organizovala útok na bar v jihoindickém městě Mangalore. Důvod? Jednoduchý, jen proto že jej navštěvují ženy. V našich končinách nemyslitelný krok, že?

Žena v baru nepřípustná?
Pramoc Mutalik, šéf Sri Ram Sena, který byl za útoky zatčen, ale v současnosti je vyšetřován na svobodě, tvrdí: "Je nepřípustné, aby v Indii chodily do barů i ženy."

Útoky na bary mu ale nestačí, nyní Mutalik a jeho muži hodlají protestovat proti svátku svatého Valentýna. Konsorcium žen volných mravů ženy naopak nabádá, aby si na Valentýna "zašly do hospody a koupily si drink".

Nisha Susan, mluvčí celého Konsorcia drzých žen, očekává, že se pomocí apelu na internetových stránkách vybere od svých členek alespoň 500 kusů růžového spodního prádla. S nimi pak chystá poměrně úsměvnou pomstu. Všechny totiž ženy pošlou do kanceláře konzervativního pana Mutalika.

Šokovaní Indové
"Vybraly jsme si růžovou, protože je to frivolní barva," vysvětluje Nisha svůj počin. Záběry z útoku v Mangaroru, které se objevily v televizi, šokovaly mnohé Indy. Bylo na nich vidět rozzuřené muže pronásledující a bijící vyděšené ženy.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 225