Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Gipsy.cz / foto: Archiv

Gipsy.cz si na Eurosong věří

Po skupině Kabát a zpěvačce Tereze Kerndlové bude na letošním ročníku soutěže Eurovision Song Contest v Moskvě reprezentovat Českou republiku skupina Gipsy.cz.

Po předchozích neúspěších, které ČR na soutěži Eurosong provázely, se letos Česká televize rozhodla vybrat jednoho zástupce sama. Stali se jím právě Gipsy.cz, a to nejenom kvůli vzrůstající popularitě, ale také kvůli dobré komunikaci v angličtině.

Šance? Vyhrajeme
"Do třetice všeho dobrého jsme tady a jsme hrdí, že můžeme Českou republiku reprezentovat," svěřil se zpěvák Radek Banga.

"Máme připravené dvě anglické písničky, ke každé z nich máme osobní vztah, takže je nám prakticky jedno, která vyhraje. Za oběma si stojíme. Obě písně by se také měly objevit na novém albu," tvrdí Radek Banga, který z Eurosongu i po předchozích českých neúspěších rozhodně strach nemá.

Naše šance? To je snad jasné, vyhrajeme! Jsme Češi! Vezeme si tam zásoby piva, přímo basy piva, takže to určitě vyhrajeme," tvrdí Gipsy.cz, kteří se právě díky Eurosongu rozrostou o nové členy.

Tentokrát i Slovensko
Mezinárodní hudební soutěže Eurovision Song Contest 2009 se letos zúčastní reprezentanti 43 zemí, po několikaleté pauze i Slovenska. Každá země vybere a přihlásí jednu píseň, která soutěží spolu s ostatními o přízeň u přibližně 100 miliónů diváků.

Semifinálová kola v Moskvě proběhnou 12. a 14. května. ČT 1 pak odvysílá finále v sobotu 16. května 2009.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 828