Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Daily Mail

Vyfocen 300metrový had. Je to fake?

Podle legendy byl Nabau hrozivý had s dračí hlavou, který měřil více než 100 metrů.

Nyní se zdá, že jemu podobná příšera skutečně žije v řece Baleh na Borneu. Na fotografii byl zachycen obrovitý had asi 300 metrů dlouhý, jak plave v klidné části řeky, daleko od vodních tras.

Fotku udělali členové krizového týmu, kteří z helikoptéry monitorovali oblasti záplav. Kolem ní se rozpoutala diskuze, zda jde o skutečnost, nebo o práci šikovného grafika.

magazin.cz

Dokonce i respektovaný deník New Straits Times v Kuala Lumpur požádal své čtenáře, aby si na událost udělali vlastní názor.

Vesničané, kteří tvrdí, že hada viděli, ho pojmenovali Nabau, podle starověkého bájného hada, který měl schopnost transformovat se do různých předmětů nebo zvířat.

Lidé, kteří studovali fotku branou ze vzduchu se přiklánějí k názoru, že jde o kládu. Ale jeden z pisatelů se správně zeptal: „Ale kláda se přece nevlní, že?“ Jiní, si zase myslí, že je to motorový člun, ale to není o nic pravděpodobnější.

Nejjednodušší vysvětlení je, že byla fotografie jednoduše zmanipulována na počítači, s čímž mnoho lidí souhlasí, protože vody řeky Baleh má ve skutečnosti temně hnědou barvu.

Ale vesničané, kteří na existenci obrovského hada věří, namítají, že fotky byly udělány v různých částech řeky, kterými obluda proplouvá.

magazin.cz

Předchůdce zabiják
Nedávno vědci odkryli zkamenělinu zabijáckého hada, který byl delší než autobus a vážil jako malé auto, jenž byl schopen polknout zvíře velikosti krávy. Titanoboa, jak jej pojmenovali, se živil krokodýli a obrovskými želvami, které uškrtil a celé polykal.

Žil v oblastech tropických pralesů Jižní Ameriky před 60 milióny lety, jen pět miliónů poté, co vyhynuli dinosauři.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2 451