Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Daily Mail

Obří streetart: apokalypsa ve vaší ulici

Balancujete nad propastí, pod vámi se otevřela země. Váš život visí na vlásku… Nebo ne? To všechno si můžete užít i ve své, k uzoufání nudné ulici…

Díky německému umělci Edgaru Müllerovi, který dokáže z jakéhokoliv chodníku vyčarovat scénu jako vystřiženou z úžasných dobrodružství Indiana Jonese. Tenhle Němec promění nudné předměstí v místo, kde v apokalyptických kulisách bojujete o život svůj i svých blízkých.

 
magazin.cz

Samozřejmě, jde o dokonalý optický klam. A nutno zdůraznit ještě jednou ono slůvko – dokonalý. Při pohledu ze správné strany ulice je dojem katastrofy a apokalypsy naprosto uvěřitelný.

magazin.cz

 

Vytvořit něco takového není jen tak. Müllerovi to zabralo pět dnů, během nichž pracoval 12 hodin denně. Díky jeho nasazení pak na 250 čtverečních metrech vznikla takřka skutečná propast. Německý umělec následně přesvědčil kolemjdoucí, aby si zahráli divadýlko a dodali jeho dílu autenticitu.

magazin.cz

 

Čtyřicetiletý Němec použil akrylátové nátěrové barvy, aby scénu vytvořil. Než se pustil do originálního díla, nejdříve si malbu natrénoval. Musel mít jistotu, že zvládne všechny detaily podle svých představ. „Podmínky byly obtížné, protože pršelo, než některé části vyschly, mohlo se to celé smýt. Nakonec se to podařilo dokončit,“ popsal.

 

Podívejte se, jak obří malba vznikala:


Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 881