Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jade a Jake - polibek pro média / foto: Shutterstock

Profi celebrita umírá v přímém přenosu

Jade Goody se nevzdává. Umírá, a přesto se odhodlala ke svatbě.

Britské ostrovy poslední týdny žijí tragickým osudem televizní hvězdy Jade Goody. Tato profesionální celebrita se proslavila účinkováním v reality show Big Brother. Bohužel v loni jí během pobytu v domě zjistili rakovinu děložního čípku.

Sedmadvacetiletá žena se s onemocněním snažila bojovat, ale nemoc metastázovala a ubohé Jade zbývá několik posledních týdnů. Británie pláče, posílá jí povzbudivé vzkazy a hlavně - sleduje každičký den umírání mladé ženy doslova v přímém přenosu...

magazin.cz

Příběh Jade je zajímavý hlavně tím, že i když stojí na prahu smrti, nevzdává se a snaží se i z těch posledních dní urvat co se dá. Tento víkend si splnila poslední přání, když se provdala za svého přítele Jakea.

Svatba za 9 dní
Dva dny před svatbou Jade odjela z nemocnice domů, aby se připravila na svatbu. Dokonce s kamarádkami udělala tradiční dámskou jízdu, samozřejmě s ohledem na svůj zdravotní stav. Z fotografií je vidět, že Jade dokázala zapomenout na tragické okolnosti své svatby a užila si chvíli nefalšované radosti a štěstí.

Mezitím Jake připravoval svatbu kvapíkovým tempem, stihl to za pouhých devět dnů. O ruku požádal svou vyvolenou 13. února poté, co lékaři jeho snoubence oznámili, že jí zbývá pouze několik týdnů života.

magazin.cz

Svatební obřad proběhl v soukromí rodiny a přátel, veškerý tisk byl z domu Down Hall v Essexu vyloučen. Luxusní sídlo pochází ze 14. století a je opravdu romantické. Nevěsta přiletěla vrtulníkem. Obřad trval 40 minut a Jade skoro po celou dobu vydržela stát, jen ke konci toho na ní bylo moc a posadila se.

Solidaritu všech Britů s jejím osudem dokazuje i to, že nejslavnější londýnský obchodní dům Harrods, kde nakupuje i královská rodina, věnoval Jade svatební šaty, které by jinak stály 120 tisíc korun. Šaty byly upraveny tak, aby v nich mohla ukrývat sáček s nezbytnými léky, které musí mít vždy při sobě.

magazin.cz

Mluvčí dvojice Max Clifford svatební obřad popsal slovy: „Byla to velmi dojemná, ale zároveň šťastná chvíle. Všichni plakali a smáli se zároveň. Kaple byla nádherná, počítám, že tam muselo být natěsnáno asi 200 lidí. Bylo vidět, jak se Jade a Jack milují. Byli absolutně šťastni.“

Také prozradil, že pár je nadšen, že spolu může strávit první manželskou noc. „Tohle je jen jejich noc. Možná je to jejich poslední společná noc.“

Na svatbě nechyběli ani synové nevěsty – čtyřletý Freddie a pětiletý Bobbie, které má se svým předchozím přítelem Jeffem Brazierem. Dostali čestnou funkci a přidržovali mamince vlečku. Kolem sídla létal aeroplán s oznámením Jade loves Jake.

Jake Tweed si pod svatební oblek navlékl matčino spodní prádlo. Stejně se zachovali i jeho dva svědkové.

magazin.cz

Jade se rozhodla pojmout svůj poslední šťastný den ve velkém stylu. Obřad stál 10 miliónů korun. Účty pokryla tím, že prodala svůj životopis médiím. Zbytek peněz půjde do svěřeneckého fondu pro její syny.

Kdo je Jade?
Jak jsme zmínili na začátku, Jade se proslavila díky účinkování v reality show Big Brother. Poprvé se ve střeženém domě objevila v roce 2002.

Čím na sebe přitáhla pozornost, byla absolutní nedotčenost základním vzděláním. Například na otázku, kde leží Cambridge, odpověděla, že je to část Londýna. Ráda a často se opíjela, a pak se povalovala nahá na gauči, čímž si vysloužila pozornost bulvárních médií.

Když odešla z BB, uváděla vlastní televizní show a pravidelně se objevovala v časopisech o celebritách jako např. Heat či OK!.

V roce 2006 se zapsala na londýnský maraton, kde zkolabovala a museli ji odvést do nemocnice. Zase se o ní psalo. Později vydala svůj životopis s názvem Jade: My Autobiography a jen o měsíc později přišla s vlastní vůní Shh . . . Jade Goody.

Mezi nejvlivnějšími lidmi
Začátkem roku 2007 byla zařazena mezi 25 nejvlivnějších lidí světě. Její příjmy se odhadovaly na částku mezi 2 a 8 milióny liber.

Když v lednu toho roku nastoupila spolu se svou matkou a přítelem Jackem do Celebrity Big Brother, vymínila si, že musí mít svůj vlastní luxusní dům, ostatní celebrity musí žít jinde. Nutno dodat, že celý pořad rodinka pořádně zpestřila. Bohužel to byly její poslední bezstarostné dny.

magazin.cz

Ještě vloni v září, kdy prodělala kompletní hysterektomii, měla šanci 50 na 50. Její případ vzbudil na veřejnosti ohromný zájem o rakovinu děložního čípku. Lékaři to nazývají "Jade Effect".

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 466