Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tereza Budková, Iveta Lutovská a Zina Šťovíčk / foto: Korzo

Je blond Iveta nejkrásnější Češkou?

Novou českou královnou krásy se stala 25letá blondýnka Iveta Lutovská z Třeboně. Vstupenku do ráje si vybojovala jako nejstarší účastnice ze všech finalistek. Iveta je zároveň profesionální modelka.

Na druhém místě se umístila osmnáctiletá Tereza Budková ze Sezimova Ústí, místo druhé Vicemiss v soutěži krásy patří osmnáctileté Zině Šťovíčkové z Nového Boru.

magazin.cz

magazin.cz

magazin.cz

Novou královnu dekorovala Miss Universe 2008 Dayana Mendoza z Venezuely. Na galavečeru, který se opět konal na Letišti Praha, ale byl mnohem skromnější než ten loňský, vybrala porota z dvanácti dívek šestici postupujících. O absolutní vítězce pak diváci rozhodovali pomocí sms hlasování.

magazin.cz

Porota a diváci se shodli
Jak diváci, tak porota, se vzácně shodli. Korunku i srdce diváků v sále jednoznačně získala Iveta Lutovská. Ředitelka soutěže Michaela Maláčová, která si oblékla na finále žlutou róbu od módní návrhářky Blanky Matragi, si myslí, že Iveta zvítězila právem a odmítá výtky týkající se věku a profese nové České Miss.

Zda má v pětadvaceti letech Iveta šanci uspět v zahraničních soutěžích, Maláčová reagovala: "Věk nehraje roli, já jsem naopak ráda, že letos zvítězila zkušená dívka nad tím mládím. A že je modelka? Měla nejhezčí slovní projev, což s modelingem vůbec nesouvisí."

magazin.cz

Sama vítězka přiznává, že jí občas někdo říkal, že je stará. "Dokonce jsem slyšela, že můj věk je vysloveně na hraně. Já to ale brala jako výhodu, právě proto, že jsem starší, tak přistupuju ke všemu více zodpovědně," prozrazuje Iveta.

"Až jednou skončím s modelingem, budu se věnovat rodině," doplňuje a jedním slovem dodává, že je zadaná a svého přítele má ráda. Osud krásek, které své lásky po vítězství v soutěži opouštějí, prý v jejím případě vůbec nehrozí.

Ceny za pět miliónů
Vítězky soutěže získaly ceny za více než pět miliónů korun. Mimo auta a pronájmu luxusního bytu obdržela Česká Miss 2009 například poukaz na jazykové kurzy, lekce golfu a hodiny etikety.

I když organizátorka soutěže Michaela Maláčová tvrdí, že finanční krize se soutěže nedotkla, letos chyběly na podiu zahraniční hvězdy i zpěváci zvučných jmen. Ani na korunce nové královny krásy se neblyštěly drahé kameny. Snad také proto se nekonala ani tradiční dražba korunky. Cennou trofej vytvořili žáci uměleckoprůmyslové školy z kovu a zdobili ji jen broušeným sklem.

Největším luxusem tak byla závěrečná přehlídka známé módní návrhářky Blanky Matragi. Autorka pohádkových rób pro arabské princezny sáhla do svého archivu a přivezla několik desítek fantastických modelů. Z nich pak porota vybrala dvanáct nejkrásnějších, které na finále předvedly všechny finalistky. Jejich hodnotu nechtěla Blanka Matragi prozradit.

Cena jedněch večerních šatů od Blanky Matragi se většinou pohybuje od 250 tisíc výše. Ty, které měla na sobě druhá Vicemiss, stály 300 tisíc korun.

magazin.cz

Konec kralování
Nejvíce smutná byla loňská Česká Miss Eliška Bučková, která sice přeje své nástupkyni vše nejlepší, ale konec kralování ji dojal.

"Budu se i nadále věnovat modelingu, zároveň studuji kosmetiku. Když se to podaří, otevřu si v budoucnu svůj kosmetický salón," uvedla.

A co vy? Souhlasíte, že blond Iveta je nejkrásnější Češkou? Nebo měla být vybrána jiná dívka?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1 873