Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ugly Bat Boy / foto: Shutterstock

Tohle je nejšerednější kočka na světě

Nešťastné zvíře z Exeteru v americkém New Hampshiru je těžkou váhou v boji o nejškaredější kočku na světě. Tedy kocoura. Jmenuje se Ugly Bat Boy, což je vcelku trefné.

Jeho majitelem je veterinář Stehen Basett, který tvrdí, že kocour je ve všech ohledech zcela normální a zdravý (nemocí tedy jeho vizáž způsobena není), jen je prostě ukrutně ošklivý. Osmiletý kocour je prakticky bez srsti, pouze na hrudi má dlouhou a plstnatou „hřívu“.

 

magazin.cz

 
Místní celebrita

Pro svůj zevnějšek se z kocoura stala místní rarita a atrakce, na níž se jezdí lidé dívat z širokého okolí. Místní ji nazývají „zázračnou kočkou“ a v městě má postavení jako kdejaká hollywoodská celebrita.

 

„Často lidé přijdou a myslí si, že ani není reálná. Dlouho se totiž nepohne a když pak ano, všechny přihlížející vyděsí. Ugly je fascinující, s tím návštěvníci odcházejí,“ líčí jeden ze zaměstnanců veterinární kliniky, kde ošklivý kocour žije. „Neustále si ho fotí a natáčejí, aby měli památku.“

magazin.cz

 
Krása je uvnitř

Majitel kocoura je přesvědčen, že jakkoliv je Ugly Bat Boy šeredný, má svou vnitřní krásu a přitažlivost. Původně mohl mít i ošklivou sestřičku, ale druhé kotě přežilo jen pár týdnů. Obě kočky se přitom narodily bez srsti.

 

Zaměstnanci veterinární kliniky tvrdí, že ačkoliv kocour nevypadá normálně, chová se stejně jako řada běžných koček. Má stejné móresy, miluje pozornost a je velmi přátelský.

 

Podívejte se na video:

 

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1 781