Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dívka se nabízí tancem na střeše auta. / foto: Daily Mail

Nezletilé nevěsty na prodej

Tisíce romských dívek, oblečených do svých nejlepších šatů a ověšených zlatými šperky, se sešly na jednom místě - konal se totiž trh nevěst.

Mladistvé dívky, všechny zkrášlené tlustou vrstvou make-upu, přišly na tradiční výroční trh v Bulharsku s nadějí, že tu naleznou manžela. Nejlépe takového, který bude za svou příští manželku ochoten zaplatit pořádný balík peněz.

magazin.cz

„Vzali jsme sem naše dcery, aby se zde seznámily s chlapci. Protože my jim nedovolíme, aby po nocích chodily na diskotéky,“ vysvětluje matka Elena.

Na slavnosti, která se konala ve vesnici poblíž města Stara Zagora, se může cena krásné mladé nevěsty vyšplhat až do výše několika tisíc euro.

magazin.cz
magazin.cz

Mladší sourozenci dívek chodí na slavnost také, toulají se okolo, hrají hry nebo mlsají sladkosti a s oblibou sledují břišní tanečnice, které tančí na střechách starých aut na důkaz své radosti z toho, že si našly sobě rovného. Několik vdavekchtivých děvčat se k nim připojilo, aby předvedly, jak moc touží po svatbě zase ony.

magazin.cz

Slavnostní trh nevěst se koná pravidelně první sobotu po začátku ortodoxních Velikonoc. Tento rok zvláštní událost přilákala na dva tisíce lidí, kteří se sem sjeli z celého jižního Bulharska.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 689