Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vločka / foto: Shutterstock

Depilace kolem genitálií. Zakázat?

Stát New Jersey chce stanovit pravidla pro depilaci genitálií voskem. Důvodem je, že místní úřad pro kosmetologii a úpravu vlasů chce depilaci genitálií voskem zakázat. Dvě Američanky si totiž stěžovaly, že při tom byly zraněny.

Ženy skončily v nemocnici kvůli infekcím v důsledku takzvané "brazilské" depilace. Genitální depilace voskem přitom nikdy povolena nebyla. Povoluje se jen na tváři, krku, břiše, nohou a pažích.


Protože kompletní "brazilské" depilace ale nebyly výslovně zakázány, státní úřady je tolerovaly.

 

Bikini line je povolena
Jeff Lamm, mluvčí místního úřadu pro ochranu zákazníků, říká: "Genitální oblast není součástí břicha ani nohou, jak se někteří mylně domnívají."

Místní dámy určitě potěší, že depilace horní části nohou, tedy "bikini line", bude povolena i nadále. Místní majitelé kosmetických salónů se ale bojí, že přijdou o velkou část zisků.


Majitelka podniku West Salon and Spa Linda Orsut odhaduje, že většina z 1800 depilací voskem v této oblasti, které loni provedla, byla vlastně depilací dohola. Myslí si, že velká část jejích zákaznic bude klidně cestovat přes hranice státu, aby se mohly dát depilovat podle vlastních představ.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 492