Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Voní vám? / foto: Tom Ford

Grupáč a sex se zvířaty v reklamě. Je to už moc?

Když si Deutsch Magazine dal na hlavní stranu dámu, pod jejíž sukní mizí hlava jejího vlčáka, mnozí byli znechuceni, jenže čím dnes chcete zaujmout, když lidé už všechno viděli a všude byli alespoň 100x? Nebo už je to moc?

magazin.cz

Když se na tu fotku člověk podívá, možná ho napadane, pro koho vlastně tenhle časopis píše? Koho chce zaujmout? Jde o Deutsch Magazine, mezinárodní lifestylový časopis. Ten je přitom určen pro vyšší střední třídu, pro bohatší lidi. Že by se zoofilie mezi nimi najednou stala hitovkou a my si toho nevšimli?

Tahle reklamní kampaň chce šokovat. Máme tu blondýnku, ta vždycky přitáhne pozornost, ale co ten německý ovčák? Že by analogie pohádky o krásce a zvířeti? Nebo že by reklama na diamanty? Na dalších fotkách z této kampaně je totiž pejsek s vyceněnými zuby a ty má pokryty diamanty.

Tyhle poněkud úchylné snímky nafotil fotograf Jung von Matt ze stuttgartské reklamní agentury.

magazin.cz

Grupáč v reklamě Calvina Kleina
Reklam na džíny je po světě tuna, takže když chcete zaujmout, musíte pravděpodobně vymyslet něco, co tu ještě nebylo. Tohle všechno se povedlo Calvinu Kleinovi. Na jeho reklamní fotce od fotografa Stevena Meisela je změť jen do džínsů oblečených těl. Tři muži, jen jediná dívka. Vypadá to na pořádný grupáč.

CK nejen fotil, ale i točil, jenže reklamy na jeho novou řadu jeansů byly pro TV moc silné kafe. Mohly běžet jen na late-night cable TV.

magazin.cz

Reklama na boty vyvolala konflikt mezi dvěma státy
Jedna reklamní kampaň inspirovaná slavným filmem Thelma a Luisa, nechala dvě dívky zastavit brazilskou silniční policií. Tady ale policisté svého postavení zneužijí a dívky sexuálně obtěžují.

Brazilce to naštvalo, proč musí v reklamě zrovna jejich policisté vystupovat jako sexuální násilníci? Tenhle problém možná vyeskaluje v mezinárodní politický konflikt mezi Brazílií a státem, ve kterém reklamu nafotili.

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz

Tohle už je vážně možná trochu moc
Reklamní fotky Toma Forda už vážně „hraničí“. Ale zaujmou, o tom žádná. Voňavku, kterou si kdekdo strká kdekam, určitě kdekdo chce. Stejně tak jako oblečení, které Ford svými pohoršujícími fotkami propaguje.

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz

Úchylné sexuální praktiky a násilí bylo ještě před pár lety tabu
Proč frčí takové reklamy? Diskriminace žen, nevázaný sex, nabádaní teenagerů k sexu, to všechno bylo kdysi tabu, dnes je to ale nejspíš potřeba. Násilí, úchylky, frustrace, potírání lidských práv, proč nás to zaujme? Všechno ostatní už tu totiž bylo. Nebo prostě lidi teď baví právě tohle a za týden to budou princezny v bílých šatech a hodní kluci z předměstí?

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1 324