Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Keira Knightly / foto: Women's Aid

Keiru Knightley týrá partner. Podívejte

Před násilím bližních vás neochrání nic – ani sláva, bohatství nebo úspěch!

Domácí násilí může potkat každou ženu, výjimkou nejsou ani slavné a bohaté osobnosti. Vzpomeňme na příklad na nedávnou aféru, kdy zpěvačku Rihannu napadl její přítel Chris Brown. To si uvědomuje i herečka Keira Knightley, která natočila velmi sugestivní film, kde představuje týranou ženu. Zapojila se tak do kampaně, která se snaží upozornit na domácí násilí a pomoci jeho obětem.

magazin.cz

Může to potkat i vás
V šokujícím klipu čtyřiadvacetiletá Keira hraje mladou úspěšnou herečku, kterak pozdě večer odchází po práci v dobré náladě ze studia. Autem dojede k domu, kde se nachází její luxusní byt. Pohledem do okna vše končí.

Tam uvidí siluetu jejího přítele, jehož postoj nevěští nic dobrého. Dobrou náladu vystřídá strach. Celý vkusně zařízený byt je poznamenán stopami krve a vzteku. Pohled do rozbitého zrcadla symbolizuje rozpolcenou ženu, zároveň vnáší do klipu očekávání nevyhnutelného.

Když vejde do pokoje, muž se potichu objeví za ní. Keira říká: „Tady jsi... ty jsi zraněný,“ a podává mu ručník. On jí klade žárlivé otázky, zda se jí líbilo natáčení milostných scén. Keira se brání: „Je to má práce.“

V tu chvíli jí muž hodí do obličeje ručník. Omráčená Keira říká: „Promiň, s tím nebudeme souhlasit. To není ve scénáři.“ V tu chvíli dostane facku, je surově stržena na zem, kde do ní muž kope.

magazin.cz

Každá čtvrtá žena
Pečlivě ukrývané domácí násilí pod rádoby dokonalou slupkou v rodinách a u lidí, kde bychom to nikdy nečekali. Netýká se to jen nižších sociálních vrstev nebo nepřizpůsobivých občanů, jak se všeobecně předpokládá. Násilnickou povahu neovlivňuje ani inteligence ani vzdělání. To spíš pomáhá skrýt následky. Film nám tedy i radí, abychom měli oči stále otevřené. A abychom nedali na první ani druhý dojem.

Klip se jmenuje Cut a natočil ho režisér snímku Pýcha a předsudek Joe Wright. Dílo by mělo pomoci sehnat peníze pro organizaci pomoci ženám v nouzi Women's Aid charity.

„Domácí násilí potká v některé podobě jednu ze čtyř žen. Každý týden zabije dvě ženy,“ říká Keira strašná čísla o týrání žen v současné „vyspělé společnosti“. „Chtěla jsem upozornit a pomoci organizaci Women's Aid. Protože domácí násilí existuje v každé sociální vrstvě, ale lidé o tom vědí jen velmi málo.“

Podívejte se na celé video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 314