Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Daily Mail

Tohle je nejmenší pes planety!

Vejde se do kávového šálku, váží jen pár deka, a přesto může být tohle štěně skvělou výhrou, pokud se dostane mezi rekordmany.

Miniaturní kříženec čivavy a Jacka Russella, kterého pojmenoval jeho majitel Tom Thumb (na obrázku nahoře), je vážným kandidátem na titul nejmenšího psa světa.

Narodil se před pouhými třemi týdny a byl velkým / malým překvapením z vrhu malé čivavy Spice. Skoro stejně šťastní jako ona byli i její majitelé Susan a Archie Thomsonovi z rodinného domku v West Dunbartonshire ve Velké Británii.

Majitel, čtyřiapadesátiletý pan Thomson říká: „Za posledních deset let naše čivava měla již šestkrát štěňata, vždy jsem pomáhal u porodu, ale ještě nikdy jsem neviděl tak malinkaté štěně,“ vzpomíná pan Thompson na narození Toma Thumba. „Měl perfektní proporce, ale měl hrozně pod váhu.“

„Podle velikosti jeho tlapek odhaduji, že nebude větší o 3 nebo 5 centimetrů, možná jen o trochu víc. Bude to velký rekordman,“ pochlubil se majitel pro Daily Mail.

Velký bojovník
Tom Thumb se narodil spolu se čtyřmi sourozenci, bohužel jeden z nich zemřel. Thomsonovi měli strach, že ani nejmenší pejsek nepřežije, že se nedokáže prosadit při krmení, ale on měl obrovskou životní energii a i sourozenci se k němu chovali férově.

Paní Thompson dodává: „Při krmení byl vždycky první a nenechal se, aby ho ostatní odstrčili. Ve skutečnosti, když se Spice postavila, Tom Thumb jí zůstal vise na cecíku, jak bylo jeho sání silné.“

Nikdo neví, zda Tom Thumb nakonec bude nejmenším pejskem planety, záleží, jak moc nakonec vyroste, ale vypadá to nadějně. Zatím je podle Guinessovi knihy rekordů čtyřletá čivava Heaven Sent Brandy z Floridy, která je vysoká patnáct centimetrů.

Zatím drží rekord čivava Heaven Sent Brandy:

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 690