Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: skarbakka.com

Pády na držku? Dobrý byznys!

Padat může být tak krásné a zábavné. To je životní filozofie umělce Kerryho Skarbaka, který se rozhodně neohlíží na zlámané kosti nebo špatné konce, ale snaží se užít co nejvíce z okamžiku pádu.

A navíc to zachycuje na řadě povedených fotografií. V případě Kerryho jde vlastně jen o ono zachycení pádové situace. A je celkem jedno, zda to je směrem z mostu dolů, ze štaflí nebo v kluzké vaně s beznadějně urvaným závěsem.

magazin.cz

V podstatě každý jeho obrázek vyvolá údiv, šok nebo aspoň soucitně vyřčené „ach“. A o tom to je. Ačkoliv by to tak z obrázků nemuselo vypadat, Kerry je stále fit, těší se dobrému zdraví a fotí dále. V jeho fotkách je zkrátka nějaké to tajemství.

magazin.cz

Nebudeme vás napínat a ohánět se tu nějakými kouzly. Jistěže Kerry využívá nejrůznějších drátů a provazů, které ho drží v krkolomných pozicích. Ale i tak je jeho práce obdivuhodná.

magazin.cz

Osmatřicetiletý umělec nejprve za tímto účelem chtěl najmout sérii modelek a modelů. Ale všichni odmítli a chtěli zůstat pokud možno nohama na zemi. Při pohledu na obrázky se jim nelze divit. A tak si to Kerry musel udělat všechno sám.

magazin.cz

Svou práci přisuzuje slavnému filozofovi Martinu Heiddegerovi, který popisoval lidskou existenci jako neustálý pád.

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 438