Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Kradou důchodci v kině čaj a sušenky?

Vedení kina Odeon v anglickém městě Leicesteru, které pravidelně promítá klasické filmy pro důchodce, vydalo varování.

Někteří senioři se prý při promítání chovají "dětinsky a nepřijatelně". Měli by toho prý nechat a chovat se jako dospělí.

Vedení kina tvrdí, že senioři vyhrožovali zaměstnancům, strkali do nich, zastrašovali je, rezervovali si "podivným" způsobem sedadla pro známé a předbíhali v řadě na lístky.
Došlo prý i k tomu, že si senioři pěchovali kapsy sušenkami, které kino dává návštěvníkům zadarmo, a nalévali si čaj - který je rovněž zdarma - do vlastních termosek.

Bylo to nutné?
Podle Daily Telegraphu se tato obvinění objevila na třístránkovém dokumentu, který kino rozdalo návštěvníkům. Zaměstnanci kina tvrdí, že chování důchodců "negativně ovlivňuje to, co bývalo kdysi příjemným setkáním".

Program Senior Screen (Plátno pro seniory) začal v roce 2000. Jeho cílem bylo umožnit starším lidem podívat se na klasické filmy během dne a za snížené vstupné.

John Gough, který pravidelně na tato promítání chodí se svou ženou Shirley, však tvrdí, že varování nebylo nutné. "Nejsme nějací rozjívení školáci a proti dokumentu protestujeme. Manažer kina za námi mohl sám přijít před promítáním a promluvit si s námi," řekl John Gough.

Důchodkyně Christine Hewkin mu však oponuje: "Tenhle druh nepřijatelného chování se tu děl už dlouho a kdyby kino nezakročilo, pokračovalo by to i nadále."

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 137