Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Golf / foto: Shutterstock

Golfová jamka, na které vyděláte balík

Pro golfisty je to něco jako vylézt na Mount Everest pro horolezce. Tahle jamka je zkrátka neuvěřitelná a byla vyhodnocena jako nejtěžší na celém světě.

Horský golf
Je umístěna pod horou v Jižní Africe. Hráči však odpalují míček z jejího vrcholu. Ten musí přeletět přes 400 metrů lesů dole a spadnout na green, který je také zhruba 400 metrů pod odpalištěm.

Problém je už sledovat míček, kam až doletí. Obvykle je to hodně daleko od jamky. Ale přesto, vypsaná odměna sem láká ty nejlepší golfisty světa.

Kdo zahraje zdánlivě nemožný „hole-in-one“, tedy jamku na jeden odpal, dostane pořádně tučný balík – jeden milión dolarů, tedy asi dvacet milionů korun. Na jednu ránu slušné!

Třicet sekund letu
Jenže tohle je výzva i pro takové borce jako Tiger Woods. A kromě notného talentu a umění hrát golf to chce i řádnou dávku štěstí. Vždyť míček letí třicet sekund než dopadne na green!

A zapomeňte na tradiční golfová vozítka. Na tomhle hřišti v jednom z jihoafrických safari se budete pohybovat helikoptérou.

Jedná se jak o nejdelší, tak nejvyšší par na světě. Přišli si ji vyzkoušet dva profesionální golfisté Padraig Harrington a Raphael Jacquelin. Oba sice trefili green, což je v tomhle případě velký úspěch. Míček ale až do jamky nedoputoval.

Nepochybujeme však, že se to jednou někomu podaří!

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 19