Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Tahle lampa umí číst myšlenky. Bacha!

Jedním z nejčastějších výzkumů, který vědci po celém světě provádějí, je ten, který se zabývá možnostmi čtením myšlenek a vstupováním do vědomí a podvědomí.

Čtení myšlenek je možné
V přísně střežených laboratořích se v tomto směru už několikrát podařily velké průlomy a vědci tvrdí, že jakési čtení myšlenek je plně realistické.

Díky moderním technologiím například vědí, co se děje ve vašem mozku, pokud myslíte na určité předměty či situace.

A nakonec, myšlenkami se dnes dají ovládat už i počítače. Je to sice stále složité, ale i ony svým způsobem lidské myšlenky čtou.

Pokud vás ale nezajímají složité vědecké výzkumy a chcete nějaký praktický důkaz, kterým byste se nejlépe mohli chlubit před přáteli, je tu zajímavé řešení. Jmenuje se Mind Lamp.

Jedná se o lampu, která má podle výrobce schopnost být ovlivněna lidskými myšlenkami, emocemi, záměry či podvědomými procesy.

magazin.cz
Barva podle nálady
Uvnitř lampy se ukrývá generátor náhodných událostí. V tomto případě znamená náhodná událost změny na barevné paletě.

V minulosti se už několikrát potvrdilo, že tento generátor může být ovlivněn lidským vědomím. Zjednodušeně řečeno to znamená, že lampa bude měnit své barvy podle toho, jak se cítíte či o čem zrovna přemýšlíte.

Jistě, náhoda tu hraje stále důležitou roli a nikdo nezaručuje, že když vejdete naštvaní do místnosti, lampa se hned zbarví do ruda. Je to ale přinejmenším zábava.

Nehledě na to, že lampa díky svým sytým barvám a schopnosti zvládat mnohé odstíny, vypadá opravdu dobře. Můžete si ji koupit za 150 dolarů, tedy tři tisíce korun.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 203