Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nový hit – nahá turistika

S davy nahatých německých turistů se nyní potýkají v Alpách. A protože se Švýcarům pohled na naháče nelíbí, snaží se je zakázat!

Obyvatelé malého kantonu Appenzell Innerrhoden se takřka jednohlasně rozhodli každému chycenému nudistovi uložit pokutu ve výši 200 švýcarských franků (3600 Kč). Zákon byl přijat na tradičním shromáždění, takzvané Landsgemeinde, které se koná každý rok poslední dubnovou neděli.

Místní samospráva zákaz nudistů doporučila poté, co si lidé stěžovali na to, že potkávají turisty oděné jen do bot a ponožek.

"Reakce místních lidí ukázaly, že takové jevy považují za velmi rušivé a iritující," píše se v prohlášení samosprávy.

Očekává se, že k podobnému kroku přistoupí i vedlejší kanton Appenzell Aussenrhoden, který připravuje protestní nótu proti "nestoudnému chování".

Řada německých webových stránek přitom doporučuje nudistické procházky jako "jedinečný způsob pobytu v přírodě, volně a zdravě". Nahé toulky Alpami jsou podle Němců prastarý germánský zvyk. Provozovat ho ovšem asi budou moct jen doma.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 131