Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Prase / foto: shutterstock

Nova nechce chrochtat. Vyhodila redaktora

Chrochtal a skončil. Takový byl osud redaktora TV Nova Jiřího Dlabaji. Televize přistoupila k přísným postihům poté, co redaktoři chrochtali na "home videu".

"Vedení TV Nova nebude tolerovat nepřípustné chování redaktorů Televizních novin, kteří byli aktéry videa o prasečí chřipce. Učinilo proto velmi tvrdá opatření se všemi zúčastněnými," sdělila televize. A jaká jsou ona přísná opatření?

S hlavním aktérem a iniciátorem "chrochtajícího vide", které si můžete prohlédnout na konci článku, Jiřím Dlabajou ukončila pracovní poměr. Důvod? Závažné porušení pracovní kázně a poškození jména společnosti.

Na prasečí chrochtání doplatili i další zúčastnění redaktoři. Proběhlo s nimi rychlé interní kárné řízení a výsledkem je podle informací z TV Nova stopstav na jakékoliv odměny v průběhu příštího půl roku.

"Chování redaktorů považujeme za závažné porušení zásadní vnitřní normy televize, kterou je náš etický kodex. Tohle si redaktoři nemohou dovolit ani u svých soukromých aktivit," uvedl rozlícený ředitel Novy Petr Dvořák, kterému nešel pod nos ani fakt, že video bylo natáčeno v pracovní době v prostorách redakce a následně umístěno na internetových stránkách spojených s televizí Nova.

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 255