Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Fuj! Nemyl se 35 let

Neuvěřitelnou pauzu v osobní hygieně udělal jeden Ind. Vody se už nedotkl více než tři desetiletí.

Celých třicet pět let se odmítá mýt i čistit zuby Ind jménem Kailaš Singh. Doufá, že si tímto činem u bohů vyprosí syna, zatím měl štěstí jen na dcery – má jich už sedm.

Místo vodou provádí každodenní očistu ohnivými koupelemi. Každý večer stojí na jedné noze před hořící hranicí, kouří marihuanu a modlí se k bohu Šivovi.

„Je to stejné jako mýt se vodou,“ řekl Singh deníku Hindustan Times. „Ohnivá koupel zabíjí bakterie a infekce v těle.“

Odmítá i rituální koupele
Třiašedesátiletý muž žije ve vesnici poblíž svatého města Varanasi. Jeho rodina je jeho počínáním pobouřena. Singh totiž odmítá i rituální koupele v posvátné řece Ganze. Nezúčastnil se jí ani když před pěti lety zemřel jeho bratr.

I v parném indickém létě na sobě nosí dva svetry. „Nepamatuji si, jak to začalo. Ale jsem si jist, že to už trvá pětatřicet let,“ tvrdí muž, kterého jeho zvláštní víra připravila i o práci. Vedl malý obchůdek ve vesnici, ale zákazníci k němu přestali chodit. Prý kvůli nezdravému vzhledu.

Svůj slib prý nepřijal jen z osobních pohnutek, na srdci mu leží osud celé Indie. „Nepřestanu, dokud všechny neskončí všechny problémy mého národa,“ řekl na závěr odhodlaně.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2 618