Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Jezte kari, zhubnete

V případě, že se snažíte shodit nějaké to kilo, asi nemyslíte na kari jako na prostředek, který by vám v tom pomohl. Někdo by vám dokonce řekl, že konzumace většího množství kari bude akorát kontraproduktivní.

Indické koření
Na základě posledních vědeckých výzkumů je to skutečně tak: kari může být výrazně nápomocným elementem při hubnutí.

Toto známé koření, které zejména Indové sypou snad i na dorty, disponuje aktivní ingrediencí, jež je ideální pro zápolení s obezitou.

Možná také proto jsou Indové povětšinou štíhlých postav. Je totiž dokázáno, že po jídle posypaném kari nenaberete tolik, jako z toho samého talíře bez žlutého prášku.

Test na myších
Podle všeho to je dáno tím, že jednou ze zásadních součástí kari je přírodní ingredience, výrazně ulehčující absorbování jídla tělem.

Podrobné testování bylo provedeno na myších. Trvalo dvanáct týdnů a myší jedinci, kteří si pochutnávali na jídle s kari, byli po uplynutí doby výrazně hubenější než ti, kteří pravidelně požírali jen obyčejnou stravu.

Kari podle vědců zabraňuje expanzi tukové tkáně. Jistě, pokud se budete přejídat, tak vám ani tohle koření nepomůže, ale při hubnutí může pomoct. Už jen proto, že si můžete dopřát o něco více než bez něj.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 73