Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Našel 250 000 dolarů. A vrátil je!

Snad největším poctivcem na světě je muž, který na ulici před svým obchodem poblíž New Yorku našel v přepočtu skoro pět miliónů korun nacpaných do přepravních pytlů. Peníze odevzdal úřadům.

David Jenks našel peníze, když si večer na chvilku odskočil ze svého obchodu se starožitnostmi ve městě Syracuse. "Právě jsem si šel do auta pro čistou košili, když jsem před obchodem uviděl pytle s odpadky," řekl David Jenks reportérům listu Syracuse Post-Standard.

Jenks si uvědomil, že pytle neobsahují smetí, ale peníze, až když je chtěl vynést, aby nepřekážely. Poprosil proto holiče z vedlejšího obchodu, aby mu pomohl pytle přenést. Mezi penězi našel pokladní útržky z obchodu v nedalekém nákupním centru.

"Bylo to nejvíc peněz, co jsem v životě viděl. Jsem rád, že jsem je našel a mohl vrátit," dodal poctivec. Policie má za to, že peníze nějak vypadly z auta převážejícího tržbu, a snaží se zjistit, jak k tomu mohlo dojít.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 370