Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Proč zapalovat drinky

Hledáte způsob, jakým byste mohli vylepšit své schopnosti přípravy alkoholických drinků? Pak by vás možná mohlo zajímat zapalování takových nápojů, jež jim vždycky dodá špetku toho mistrovství.

Chuť
Jedním z hlavních důvodů, proč zapálit panáky je zvláštní chuť, kterou tím dostanou. Sníží se totiž množství tekutiny nápoje a jeho přísady se kondenzují. Nápoj potom chutná bohatěji a aromatičtěji. Navíc se dostaví karamelizace, což drinku dodá skutečně jedinečný šmrnc.

Teplota
Drinky se často zapalují kvůli tomu, aby byly teplejší, což je logické – oheň je samozřejmě ohřeje. Pak máte dvě možnosti. Pokud je nechcete teplé, a přesto si chcete vychutnat jejich chuť, je možné je smíchat s něčím chladným. Nebo je prostě teplé vypijete. Například Italové po vydatné večeři drinky zapalují, aby si tím nezkazili pocit teploty v žaludku a završili degustační hody.

Prezentace
V zapalování nápojů je také hodně šoumanství. Lidé jsou odjakživa přitahování ohněm, a když to s ním někdo umí, má pozornost zaručenou. Zapalováním můžete vyvolat údiv, ale s trochou snahy můžete být i romantičtí. Variací je celá řada, jen je vyzkoušet.

Jak na to
Ne všechny drinky se vznítí a ne všechny se vznítí snadno. Záleží samozřejmě na alkoholovém faktoru, ale také na množství a druhu přísad, například cukru. Většina běžných špiritusů, jako je vodka, tequilla nebo whisky hoří velmi dobře a s trochou snahy zapálíte i ostatní.

Je však třeba si dát pozor a mít na paměti, že stále pracujete s ohněm, který i když je zábavný, může napáchat pěknou neplechu. Takže opatrně s tou manipulací. Pokud máte možnost, zkuste se nejdříve učit od zkušenějších. A když už něco chytne, rozhodně to nehaste flaškou alkoholu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 81