Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Chlapec přežil srážku s meteoritem

Neuvěřitelný příběh teď vypráví čtrnáctiletý chlapec Gerrit Blank z německého města Essen. Podle všeho měl být teď mrtvý, ale není, píše britský deník Daily Mail.

Jen šrám na ruce

magazin.cz
Když šel jako každý den do školy, zasáhnul ho meteorit, který si to na Zemi přikvačil rychlostí 48 000 kilometrů za hodinu. Gerrit sice nedostal přímý zásah, ale meteorit ho přesto „líznul“.

Meteorit těsně před tím, než skončil svou miliony let trvající cestu vesmírem a vytvořil v zemi kráter, skutečně zasáhl malého kluka. Kdyby sázková kancelář vypisovala kurz na zásah a přežití rány meteoritem, asi by se nuly hovořící v neslučitelnost se životem ani nevešly na kurzovní tabuli. Ale jak vidno, i takové chvíle se dají zažít

„Nejprve jsem viděl velký balón světla a následně bolest ve své ruce. O zlomek sekundy později se ozvala ohromná rána, jako zahřmění hromu,“ vypráví školák o incidentu.

Byl jen malý
Meteorit byl ještě pár minut předtím mnohem větší, ale jeho značná část shořela v atmosféře. Ostatně, většina těchto kusů vesmírného kamene shoří úplně.

Vtip je v tom, že meteorit byl opravdu malý. V podstatě se jednalo o pouhý kamínek, ale v oné rychlosti měl pořádnou sílu.

Přímé zásahy lidí meteoritem nebyly dosud doloženy. Několikrát už ale zásah dostala zvířata. Jindy zase poničí například budovu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 454