Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

budu velký, budu...

Každý z nás měl v dětství své představy o povolání. Kluci chtěli být hasiči, popeláři nebo kosmonauty, dívky zase prodavačkou, doktorkou nebo učitelkou. Čas ale plány změnil, jen hrstka u svých dětských snů zůstala.

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak moc se vaše plány změnily? Šlo o přirozený vývoj vaší osobnosti nebo jste byli donuceni okolnostmi vaše sny přehodnotit? Oslovili jsme několik malých dětí z okolí našich známých a zeptali se jich, co by chtěly dělat, až budou velcí.

magazin.cz
Zajímá vás, co jsme zjistili? Mezi kluky ve věku 4 – 6 let jednoznačně vedla povolání hasiče a popeláře, velký ohlas měl také kosmonaut a našli se i tací, kteří by byli rádi politikem.

U dívek byla situace trochu jiná, jsou totiž citlivější a již v dětství dbají o svůj zevnějšek více než chlapci. Proto nás nepřekvapily výsledky našeho malého průzkumu, kdy jsme oslovili dívky rovněž ve věku 4 - 6 let.

magazin.cz
S naprostou převahou vyhrálo „povolání“ princezny. Z těch reálnějších vzbudilo ohlas zaměstnání herečky, kadeřnice, lékařky, učitelky nebo prodavačky.

Jak jste na tom vy? Byly vaše sny daleko od reality? Je obor, který studujete nebo zaměstnání, jenž vykonáváte, podobné s tím, které jste chtěli dělat v dětství? Pokud ne a chcete to v budoucnu změnit, tak věřte, že nikdy není pozdě. I v dospělosti se můžete rozhodnout pro radikální změnu vašeho povolání.

Pomohou vám k tomu např. různé rekvalifikační kurzy nebo dálkové studium oboru, kterému se chcete věnovat. Hledání nového zaměstnání vám pak ulehčí online pracovní portály jako je Monster.cz, kde kromě konkrétních nabídek zaměstnání, najdete také spoustu rad a tipů, které vám při hledání nové práce jistě pomohou.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 248