Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Dnes je nejšťastnější den v roce

Pokud jste se dnes ráno probudili se skvělou náladou, jako byste byli na samém vrcholku světa, nemělo by vás to vůbec překvapovat. Na základě matematické formule o tom informoval britský Telegraph.

Matematický vzorec na štěstí
Kromě toho, že se právě vrací léto, což je vždy důvod k oslavám, je tu ještě jedna záležitost, díky které se dnešní šťastná konstelace dala předpokládat. Překvapivě to je matematika, jež dokazuje, že dnešek je skutečně tím nejradostnějším dnem za celý rok.

Psycholog Cliff Arnall přišel se zvláštním vzorcem, který zahrnuje přátelství, počasí a prázdniny, přičemž zjistil, že z ní vychází 19. červen jako den, kdy bude nejvíce lidí nejspokojenějších.

Peníze nehrají roli
Vyšlo to na základě času tráveného s přáteli a milovanými osobami, očekávání víkendu a snižujícího se pracovního břemena a také spokojenost s hezkým počasím. V našich končinách sice nezažíváme nejhezčí den, vzoreček je ale musí být poplatný celému světu. Navíc o víkendu má být i u nás hezky, což se započítává do očekávání rovněž vzbuzujících pocit štěstí.

Podle doktora Arnalla si štěstí užíváme i za dob hospodářské krize. Mnohem důležitější než peníze jsou totiž mezilidské vztahy a zdánlivě drobná radost z hezkého počasí a pučící přírody.

„Za svou kariéru jsem mluvil se spoustou nešťastných multimilionářů, ale také s lidmi, kteří nemají žádné velké peníze, a přesto se cítí šťastní, protože mají třeba skvělé přátele.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 692