Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Tohle jsou ty největší tělesné zvláštnosti

Lidská genetika je nevyzpytatelná a občas se přihodí nějaký ten výkyv z normálu.

Tu menší, tu větší, tu extrémní. A to je pak malér. Někdo ale zkrátka jen chce vyčnívat z průměru a upraví si určité tělesné partie tak, aby ho nikdo nepřehlédl.

Podívejte se na přehlídku největších tělesných zvláštností.

Nejdelší nehty na světě
Někomu se to líbí, na někoho to působí přímo děsivě. Lee Remond z amerického státu Utah pravděpodobně patří do první kategorie. Nechala si totiž narůst nehty, které měřily více než osm a půl metru! Byla tak v tomto směru s přehledem rekordmankou. Ostatně, nestříhala si je od roku 1979.

O svou chloubu nicméně přišla při autonehodě na začátku tohoto roku. Nebo to bylo spíše vysvobození?

magazin.cz

Nejdelší jazyk
Soutěžili jste někdy v mládí o to, kdo dokáže nejvíce vypláznout jazyk? Ať už jste ho vyplázli jakkoliv daleko, pravděpodobně by vás do kapsy strčila nenápadná dívka z Německa Annika Irmler. Ta dokáže z pusy vypláznout devět centimetrů jazyka a s klidem se tak dostane i na dno zmrzlinového kornoutku, případně i nad špičku nosu.

magazin.cz

Nejdelší chlupy v uších
Když to nejde jinak, jde to vždycky nechutně. Indický prodavač Radhakant Bajpai se tak moc chtěl dostat do Guinessovy knihy rekordů, až to nevydržel a nechal si vyrůst z uší chuchvalce chlupů. Pravděpodobně se mu to i líbí. Rekord už dávno zaznamenal, ale svou chloubu čile pěstuje dále. Na posledním měření vykázal délku přes pětadvacet centimetrů.

magazin.cz


Nejvíce prstů

Devendra Harne se narodil s hendikepem, který ho ale naštěstí zase tak moc neomezuje. Možná spíše naopak. Jak na rukách, tak na nohách má totiž více prstů, než je obvyklé. Na ruce se mu jich urodilo dvanáct, zatímco na nohách dokonce třináct. Proč to tak je, nikdo neví.

magazin.cz

Největší ruka
Tato vada je skutečně nepříjemná a trpí jí Lui Hua. Jeho levá ruka roste do neuvěřitelných rozměrů, a to v podstatě neustále. Například jen palec měřil šestadvacet centimetrů. Čas od času tak musí být operován. Lékaři mu z ruky vyndají maso a kosti. To je jediný způsob, jak aspoň trochu normálně žít.

magazin.cz


Nejtenčí pás na světě

Doba dvorských paniček, jejichž krása se posuzovala podle toho, nakolik si dokázaly stáhnout pas korzetem, už je sice nenávratně pryč a většině mužů se v dnešní době pohled na tato „mučidla“ příčí, ale některé ženy zkrátka vyznávají starší pojetí krásy.

Například Cathie Jung, která si své jinak normální tělo nechává pravidelně stahovat a dosáhla tak zápisu do Guinessovy knihy rekordů s pasem o objemu 38 centimetrů.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2 162